Kosár
Az Ön kosara üres

Fehér Tokoname teáskanna


  • Eredet: Tokoname, Aichi, japán
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: kézzel készített japán teáskanna

28 700.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

Fehér Tokoname  japán Sencha  teáskanna

fehér tokoname teáskanna

Fehér Tokoname  japán sencha  teáskanna

Ritka, mint a fehér holló.  Ez azért így túlzás, de nem gyakran használt ez a krémfehér alapanyag, ami a kannának eleganciát, a teának pedig jó ízt kölcsönöz. Bár hasonlít a bofurákra ez nem vízforralásea, hanem teakészítésre használatos.

A kanna 14 cm széles 10 cm magas. 

 A fehér tokoname modell ez évtől megváltozott, a fotókat frissítettem.  A két kanna ugyanabból az anyagból készült, a világosabb szín a reális. A kanna alja szórtan fekete színű.  Ez azért van, mert maga a kanna lényegében a bofura kannák formáját viseli, amit faszenes tűzhelyen használunk vízforralásra.  Ezt imitálja az új modell, mintha a faszenes parázs színezte volna el.. Fontos, hogy nagyon jó minőségű szűrője van.
 

Tokoname kerámia

A Tokoname 常滑焼 egyike a hat ősi japán kerámiaközpontnak (六古窯 Rokkoyō - ezej a Tokoname, Bizen, Echizen, Tamba, Seto, Shigaraki) 

A XII. században már széles körben elterjedt volt a Tokoname kerámia használata. A műhelyek számát illetően máig a Tokoname számít a legnagyobb japán kerámiának. Alapvetően magas hőfokon kiégetett hamumázzal díszített kerámiáról van szó, ami konyhai használati eszközöket, dekorációs eszközöket, bonsai vázákat és építészeti anyagokat is gyárt. 

A tokoname tehát nagyon széles stílust ölel fel, de teás szempontból a legjellemzőbb a géppel készített mázas, mindennapi használatra alkalmas teás eszközök és a kimagasló minőségű, természetes alapanyagokkal díszített, vékonyfalú, hamumázas termékek gyártása. Néhány nevet érdemes megjegyezni a Tokoname kerámia múltjából és jelenéből:

Yamada Jozan III., aki elnyerte  a Japán Nemzeti Kincs címet, majd fia folytatta a munkáját. Jelentős mester volt Ezaki Issei is. fehér tokoname teáskanna

fehér tokoname teáskanna

fehér tokoname teáskanna

fehér tokoname teáskanna

fehér tokoname teáskanna

 

fehér tokoname sencha teáskanna

fehér tokoname sencha teáskanna

fehér tokoname sencha teáskanna

fehér tokoname sencha teáskanna