Kosár
Az Ön kosara üres

Gyöngyfüzér japán teáskanna


  • Eredet: Tokoname, Aichi, Japán
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: mázatlan tokoname teáskanna

34 800.- Ft / db

Megveszem

gyöngyfüzér tokoname japán teáskanna

  Körülbelül 200 ml űrtartalmú remekbe szabott tokoname teáskanna.  A mázatlan kétszínű testen a dekoráció egy gyöngyfüzért, vagy talán az égen körbevándorló Holdat idézi.

Kivehető, körbeérő inox szűrővel.  

A Tokoname kerámiáról

A Tokoname 常滑焼 egyike a hat ősi japán kerámiaközpontnak (六古窯 Rokkoyō - ezej a Tokoname, Bizen, Echizen, Tamba, Seto, Shigaraki) 

A XII. században már széles körben elterjedt volt a Tokoname kerámia használata. A műhelyek számát illetően máig a Tokoname számít a legnagyobb japán kerámiának. Alapvetően magas hőfokon kiégetett hamumázzal díszített kerámiáról van szó, ami konyhai használati eszközöket, dekorációs eszközöket, bonsai vázákat és építészeti anyagokat is gyárt. 

A tokoname tehát nagyon széles stílust ölel fel, de teás szempontból a legjellemzőbb a géppel készített mázas, mindennapi használatra alkalmas teás eszközök és a kimagasló minőségű, természetes alapanyagokkal díszített, vékonyfalú, hamumázas termékek gyártása. Néhány nevet érdemes megjegyezni a Tokoname kerámia múltjából és jelenéből:

Yamada Jozan III., aki elnyerte  a Japán Nemzeti Kincs címet, majd fia folytatta a munkáját. Jelentős mester volt Ezaki Issei is. 

gyöngyfüzér tokoname japán teáskanna

gyöngyfüzér japán teáskanna

  gyöngyfüzér tokoname japán teáskanna

gyöngyfüzér japán teáskanna

gyöngyfüzér tokoname japán teáskanna

tokoname yaki

tokoname teás eszközök