Kosár
Az Ön kosara üres

Ichiban kyuushu japán teáskanna


  • Eredet: Tokoname, Aichi prefektúra, Japán
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: acélszűrős, mázas japán teáskanna

21 900.- Ft / db

Megveszem

Ichiban tokoname kyuushu japán teáskanna  

Kobaltkék mázas tokoname teáskanna.  Űrtartalma 280 ml, 15 cm széles 8 cm magas, 

A Tokoname 常滑焼 egyike a hat ősi japán kerámiaközpontnak (六古窯 Rokkoyō - ezej a Tokoname, Bizen, Echizen, Tamba, Seto, Shigaraki) 

A XII. században már széles körben elterjedt volt a Tokoname kerámia használata. A műhelyek számát illetően máig a Tokoname számít a legnagyobb japán kerámiának. Alapvetően magas hőfokon kiégetett hamumázzal díszített kerámiáról van szó, ami konyhai használati eszközöket, dekorációs eszközöket, bonsai vázákat és építészeti anyagokat is gyárt. 

A tokoname tehát nagyon széles stílust ölel fel, de teás szempontból a legjellemzőbb a géppel készített mázas, mindennapi használatra alkalmas teás eszközök és a kimagasló minőségű, természetes alapanyagokkal díszített, vékonyfalú, hamumázas termékek gyártása. Néhány nevet érdemes megjegyezni a Tokoname kerámia múltjából és jelenéből:

Ez az utolsó darab

  Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna  

Ichiban kyushu japán teáskanna

Ichiban kyushu japán teáskanna