Kosár
Az Ön kosara üres

Ichiban kyuushu japán teáskanna


  • Eredet: Tokoname, Aichi prefektúra, Japán
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: acélszűrős, mázas japán teáskanna

26 900.- Ft / db

Megveszem

türkiz tokoname teáskanna  

2022-től a régebbi kék verzió megszűnt, ehelyett ezt a széles, kényelmes modell idén tavasztól  türkizzöld barna moszat színben kapható.

Mázas tokoname teáskanna.  Űrtartalma 280 ml, 15 cm széles 8 cm magas, 

 

 

A Tokoname 常滑焼 egyike a hat ősi japán kerámiaközpontnak (六古窯 Rokkoyō - ezej a Tokoname, Bizen, Echizen, Tamba, Seto, Shigaraki) 

A XII. században már széles körben elterjedt volt a Tokoname kerámia használata. A műhelyek számát illetően máig a Tokoname számít a legnagyobb japán kerámiának. Alapvetően magas hőfokon kiégetett hamumázzal díszített kerámiáról van szó, ami konyhai használati eszközöket, dekorációs eszközöket, bonsai vázákat és építészeti anyagokat is gyárt. 

A tokoname tehát nagyon széles stílust ölel fel, de teás szempontból a legjellemzőbb a géppel készített mázas, mindennapi használatra alkalmas teás eszközök és a kimagasló minőségű, természetes alapanyagokkal díszített, vékonyfalú, hamumázas termékek gyártása. Néhány nevet érdemes megjegyezni a Tokoname kerámia múltjából és jelenéből:

türkiz tokoname teáskanna

  Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna   Ichiban kyushu japán teáskanna         

 

 

Ichiban kyushu japán teáskanna