Kosár
Az Ön kosara üres

Banko vésett japán teáskanna


  • Eredet: Yokkaichi, Mie, Japán
  • Gyártási év: 2020
  • Jelleg: banko kerámia teáskanna
  • Elkészítési mód:

    Banko kerámia


22 890.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható!

banko japán teáskanna

Banko japán teáskanna

Ahol a teák jó otthonra lelnek. A banko kerámia nagyon pontosan formázható, kemény, ellenálló, a belőle készült teatárgyak tényleg óramű pontosságúak. 

A banko kerámia Japán egyik vezető kerámiája Mie központtal. A különleges, némileg a yixingre hasonlító helyi agyagra kitalált stílust Nunami Rozan egy gazdag kereskedő hívta életre a XVIII. század közepén. Mint abban az időben oly sokan, ő is a tea útját járta és ehhez kapcsolódóan kezdett el a kerámiával foglalkozni és új utakat keresni a helyi sajátosságok figyelembevételével. A banko nagy vastartalmú agyagot használ, tartós és lehetőséget ad nagyon éles, pontos formák létrehozásához.  A bankonak ez a sötét bíborra égetett alapanyagú válfaja, nagyon hálás, iddővel enyhén patinásodik csak és mindig nagyon pontos készlet marad.  

Na most épp az alapanyag adottságainak a tökéletes kihasználása vezetett oda, hogy az elmúlt két évben a kínai teabarátok felfedezték maguknak a banko kerámiát és legott fel is vásároltak mindent, sőt évekre előre lekötöttek gyártó kapacitásokat.  Márpedig a Banko keramikusok kis műhelyeiben születik, nincs belőle annyi mint a tenger.  Mindennek következtében ma egy banko készlet ára 60000 forinttól indul a műhelyben és hol van még akkor  a magyar állam jussa, a kereskedő haszna?   Szóval egy időre búcsút mondhatunk  a bankonak, hacsak nem akarunk százezernyi forintot egy teáskannára áldozni.

Ez itt egy használt, de kitűnú állapotú banko kanna vésett fenyő mintával, 9,5 cm átmérőjű, ugyanannyi magas. 

banko japán teáskannabanko japán teáskannabanko japán teáskannabanko japán teáskannabanko japán teáskannabanko japán teáskanna