Kosár
Az Ön kosara üres

Jinwen shipiao virágszirom yixing teáskanna


  • Eredet: Yixing, Jiangsu
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Jinwen shipiao yixing teáskanna

98 000.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

Jinwen Shipiao yixing teáskanna  

Jinwen Shipiao yixing teáskanna 筋纹石瓢

A teáskanna Wu Fengli 吴丰丽 műhelyében készült, különlegességét belső pecséttel erősítette meg a szerző.

A kanna anyaga Qing duan 青段,高温烧制,不易吐黑 kékesszürke, nagy porozitású, magas hőmérsékleten égetett yixing agyag.

A jinwen az osztott cikkelyekre szabott test formát jelenti, ezenh belül ez a kanna egy juban shipiao, azaz 菊瓣石瓢  "virágszirom teáskanna"

A sokszoros virágszirom alak a kanna készítés egyik legnehezebb műfaja. Az alapforma a "kőedény" shi piao, aminek palástját, falát a megszokott sima fal helyett sokszorosan tagolt szirom alkotja. A motívum a kanna egész testére kiterjed, úgy az aljára, mint a palást peremére, ami mániákus pontossággal fogadja magába a szintén tagolt fedőt. Ezt a nehéz gyakorlatot tök, vagy virágmintában szokták megformázni, de az ilyen sokszoros szirom minta ritka és tényleg nagy mesterségbeli tudást feltételez, ezért is választott a szokásosnál keményebb yixing agyagot hozzá.  A kanna belsejében pecsét van, de érdekesebb, ahogy megfigyelhető a kanna palástjának aprólékos belső kiképzése. A belső falon kilenclyukú szűrő.

Törlőkendő, igazolás, csomagolókendő és díszdoboz jár hozzá.

 

A kanna természetesen tökéletes oolong, puerh és zöld teák elkészítésére, de az ilyen színvonalú kanna inkább gyűjtők polcára kerül.  Amennyiben a vásárló  fényképpel bizonyítva teakészítés közben mutatja be a kannát, 10 % levásárolható árengedményt adunk az árából.

 

 

    Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teáskanna   Jinwen Shipiao yixing teapot  

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot

Jinwen Shipiao yixing teapot