Kosár
Az Ön kosara üres

Organikus Mate Tea

A lehető legtermészetesebb tea előállításáért dolgozunk. A legjobbat szeretnénk megosztani Önökkel.

 

Bio mate

Az organikus ugyanolyan varázsszó, mint a fair trade, vagy a "bio". A teák esetében az organikus valójában egy minőségbiztosítási rendszert jelent, ami garantálja, hogy a tea káros anyag tartalma nem halad meg bizonyos határértékeket. Ezek az anyagok a legkülönfélébb, a mezőgazdaságban szokásosan használt növényvédőszerektől a környezetből a növényre jutó egyéb terhelő anyagokig terjedhetnek. Ahhoz, hogy egy teáról kijelenthessük, hogy organikus termelésből származik, valójában egy komplex, a termelés egészére kiterjedő szemléletre van szükség. Ebből kapunk ízelítőt az egyetlen deklaráltan és elismerten organikus mate gyártótól, az argentín Kraustól.
 
http://www.teautja.hu/online-teabolt/yerba-mate-tea/kraus-pure-leaf-bio-mate-tea
 
A Kraus egy úttörő földműves öröksége, aki a XX. Sz. elején kezdte el a mate tea termsztését és feldolgozását Misiones tartományban. Jelenleg a Kraus egy kis családi cég, ami fekete és zöld teát, yerba matét termel vegyszermentesen, organikusan, hagyományos eszközökkel, limitált mennyiségben. A Kraus ültetvényei Santo Domingo Savio járásban, San Ignacio helységben, Misiones tartományban találhatóak, közel San Ignacio Miníhez, amely egyike a 30 történelmi, jezsuita misszióból kinőtt településnek, egyedülálló, vad, természetes környezetben.
 

Mik az organikus mezőgazdasági művelés alapelvei?

  • Hosszú ideig fenntartani a talaj termőképességét és megőrizni azokat a körülményeket, amelyek döntő hatással lehetnek a föld biológiai tiszatságára, életképességére.
  • Természetes eszközökkel való munkálkodás, anélkül, hogy uralkodni akarnánk a természet felett.
  • Csökkenteni azokat a szennyező folyamatokat, amelyek a mezőgazdasági tömegtermelés velejárói.
  • Természetes eredetű tápanyagok használata.
  • A termőterület genetikai sokszínűségének megtartása, beleértve a vad ökoszisztéma és az ültetvények együttélését és védelmét.
  • A föld természetes adottságainak megtartása az eljövendő generációk érdekében.
 


"A hagyományok iránti nagy tisztelettel és szeretettel műveljük a földet, a fenntartható mezőgazdaság elveinek figyelembevételével, a föld hosszú távú termőképességének fenntartásán fáradozunk. Ültetvényeinken nem használunk sem növényvédő szereket, sem szintetikus tápanyagokat. Hisszük, hogy a természetesség a legjobb, ezért kizárólag természetes herbáriumokat használunk, ízesítők, színezőanyagok és mesterséges tartósítószerek nélkül.

A lehető legtermészetesebb tea előállításáért dolgozunk. A legjobbat szeretnénk megosztani Önökkel."

Milton Kraus

 
Mint nagyapám idejében. A teákról közelebb itt.
 
http://www.teautja.hu/online-teabolt/yerba-mate-tea/kraus-pure-leaf-bio-mate-tea
 
kraus mate tea
 
kraus organikus mate tea
 
kraus mate tea
 
Kraus mate tea