Kosár
Az Ön kosara üres

Bulang teahegység

A Bulang hegység, ami tágabban véve magában foglalja a Banzhang hegységet is a puerh egyik fontos termőhelye és spirituális központja.

Bulangshan tea hegység
 

A Bulang hegység  Menghaiban egy nagyobb földrajzi tájegység, ami több híres tea terroirt is magában foglal. Ezek közül a 

Banzhang Tea hegység Bulangzhu kerület Banzhang falujához tartozik, amit ebben a cikkben is bemutattunk.  A jórészt 600-2100 m magas hegyekkel fedett terület összesen 1,016 km2 kb. 18,000 lakossal. A Bulang-Banzhang hegység 2000 éve lakott, ez Yunnan legrégebbi tea területe.  Banzhang egy egyszerű falu, amely különlegesen erős teákat termel és a falu az elmúlt évtizedben hirtelen jött gazdagságban találta magát. A teásoknak a Banzhang szinte szent zarándokhellyé vált. 

 Xishuangbanna Lao Mane (Bulang Tea hegység)

    A Banzhang hegység nyugati előterében húzódik a Lao Mane Tea hegység, ami szintén a Bulang része és kb.70 kmre található Menghai közpntjától. Ez is egy ősi tea hegység, amely majd ezer éves múltra tekinthet vissza. Lao Man E falu 614 lakója jórészt a hegyekben lévő 3,205 mu ősi teakertjből és a  852 mu újonnan telepített teakertjéből származó tea feldolgozásából és kereskedelméből él. La Man E 1,700 méter magasan nagyon finom, markáns, erős teákat termel. Az éghajlat szubtrópusi meleg, napos és csapadékos.

 
Bulangshan tea hegység
 
 
Az alábbi videón a Bulang hegységet lakó nép teahoz kötődő szokásairól láthatunk egy nagyon érdekes filmet. A Bulang hegység, ami tágabban véve magában foglalja a Banzhang hegységet is a puerh egyik fontos termőhelye és spirituális központja, legalábbis abban az éértelemben, hogy a bulangok sok más természeti néphez hasonlóan hisznek a természettel közös gondoskodásban fenntartott ősi teakertjeikben és ennek szentélyt és totem jellegű jelet is állítottak. Erről részletesebben itt olvashat.  Kicsit várni kell, amíg a film betöltődik.