Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 8 gramm teát. Készítsen 1 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Az árnyékolt teák földjén modern álcahálós technológiával készített lágy, árnyékolt sencha. A kabusecháról itt írtunk részletesebben. A kabusechákat általában speciális természeti környezetben, az árnyékolásra kondicionált fajtákkal termelik. Ez azt jelenti, hogy egy-egy termővidéken belül kialakultak azok a "szegletek", ahol érdemes árnyékolt teát termeszteni, nem úgy van, az, hogy a teasövényre ráhúzunk egy harisnyát és kész. Kifejlett, nyúlánk fiatal levelek, amiket szedés előtt 2 hétig a teabokrokra húzott álcahálóval árnyékolnak.
A Hoshitea kabusechája a Song Luo mellett a legédesebb tea, amit valaha ittam. Ahhoz hasonlóan ez is az egyik legjobb ár/érték arányú tea. Nemes hölgy a háttérben megfelelő erővel.
első felöntés
Második
Balra kabusecha a takarás után, jobbra sencha