0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Gyokuro Konacha Wakakusa


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2016
  • Jelleg: Árnyékolt japán zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.

    Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on

    Eszközöket a konacha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


4 590.- Ft

Megveszem

 

Gyokuro Konacha Wakakusa - Zsenge fű

Marukyu-Koyamaen Gyokuro Konacha Wakakusa
 
A kezdő teázók elsődleges illatélménye az igazi teákkal kapcsolatban a fű, mármint az, amit a boci legel. Erről a teában található illóolajok tehetnek, de más közös nincs a fűvel. Ha mégis fűnek neveznek el egy gyokuróból készített teát, akkor azzal elsősorban édességére, frissességére kívánnak utalni. Így is van, ez a konacha sok szempontból érdekesebb, mint a drágábbak, nem olyan összetett és erős, de tényleg nagyon édes.  Elkészítése nagyon rövid felöntésekkel, vagy visszahűtött vízzel gyokuro szerűen is lehetséges.
 
Marukyu-Koyamaen Gyokuro Konacha Wakakusa
 
Marukyu-Koyamaen Gyokuro Konacha Wakakusa
Balra a Wakakusa, jobbra a Daimonji.
 
Marukyu-Koyamaen Gyokuro Konacha Wakakusa
 
Marukyu-Koyamaen Gyokuro Konacha Wakakusa
 

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a konacha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt

Belépő a konacha világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.