0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Choan


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


13 800.- Ft

Megveszem

 

Matcha Choan - Végtelen nyugalom

 

Marukyu Koyamaen    choan    Matcha Choan

A Choan jelentése

Matcha choan marukyu koyamaen tea

Matcha choan marukyu koyamaen tea

Matcha choan marukyu koyamaen tea

Chang 長 azt jelenti; hosszú. Archaikus formája egy magas asztalt (wu 兀), egy kifordult embert (bi 匕) és  a halált (wáng 亡) mutató ideogramm volt.

Másik tagja, az An 安 egy asszony (nu 女) egy védelmet nyújtó tető (宀 mián) alatt. Azt jelenti béke, nyugalom. A lehető legnagyobb nyugalom.

A matcha Choan a végtelen nyugalom és derű teája.

Matcha choan marukyu koyamaen tea

Mindig van jobb. Mindig igyekszünk valami máshoz hasonlítani azt, ami előttünk áll.

Kitűnő borokat és kitűnő teákat kóstolva gyakran érzéki jegyeket adunk:

Szilvás - mondják a szakértők.

Sárgabarack és datolya - mondják a mára már nem is újhullámos aszúkra.

Széna, fű - mondja a kezdő teázó.

Föld, fakéreg - mondja az érzékenyebb, ha puerht kóstol (ez volt a fő ok, amiért éveken át, sőt sok helyen még ma is földben érlelt teaként emlegették).

Gesztenye - hangzik sok kínai zöldnél.

Spenót - mondják a legtöbben, ha japán teák kerülnek sorra. Aztán a figyelmesebbek már itt is különbségeket kezdenek megfogalmazni, előkerül a sütőtök, a karamell, stb, sőt akár egészen könnyű, virágos jegyek is.

A matcha choan az első tea, ahol nincs mihez hasonlítani. Ez egy külön entitás.Egy nagyformátumú teaművész keveréke finomra hangolva. Egy dolog jut eszembe: elegancia. Vagy talán egy finomra csiszolt nemes réz teatartó, egy simán futó alumínium él.

A matcha Choan Marukyu-Koyamaen matchái között a két csúcstea egyike. Tőle fentebb csak egy tea van, a Tenju. Mindkét tea díjat nyert az összes japán teát felvonultató Kansai teaversenyen.

A Choant minősége alkalmassá teszi usucha (híg tea) és koicha (sűrű tea) elkészítésére.

Valójában a legnagyobb igyekezettel sem lehet belőle usuchát készíteni.

Hígan is krémes, friss, és üde. Első ízlelésre meghökkentően egyszerű.

Ízbombák később sem robbannak, de tíz-percek múltán is megmarad a mérhetetlenül hosszú, letisztult édesség.

Matcha Choan powdered green tea Marukyu-Koyamaen

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                         Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>