0db termék (0.-)
Kosár
Az Ön kosara üres

Shinmatcha Hatsu Kaori


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • Gyártó: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
  • Elkészítési mód:

    Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

    A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

    Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

    Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


12 400.- Ft

Megveszem

 

Shinmatcha Hatsu Kaori - Ezüst matcha az első teából 2016

Shinmatcha Hatsu kaori ezüst matcha Marukyu-Koyamaen

Marukyu-Koyamaen Shinmatcha Hatsu Kaori  2016

Szezonális matcha, ami májustól végétől kapható.

A shin matcha különleges élmény. Tudnivaló, hogy a friss japán teák (shincha) egyetlene célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.

 A shinmatcha ezüst fokozata erős, teljes ízű, hosszú lecsengésű, gyümölcsöket is mutató, fémes tea. Míg a shinmatcha arany kifejezetten koicha alapanyagnak tűnik, ez átfogja a teljes keresztmetszetet keserédes, régi erős teáktól a nemes koichákig. Cseppet sem rosszabb, mint az arany, ez is nemesfém, de élesebb, csillogóbb, míg az arany teltebb, lágyabb, kerekebb..  A teával (matchával) való első találkozás egy adott évben. Matcha ivőknak kötelező próbatétel. Különlegesen szépen csillogó tea! Bár mindig új teaév lenne!

Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk.

 
Shinmatcha Hatsu Enishi Marukyu-Koyamaen tea
Shinmatcha Hatsu enishi powdered green tea
Shinmatcha Hatsu kaori ezüst matcha Marukyu-Koyamaen
Marukyu-Koyamaen matcha powdered green tea

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>