Kosár
Az Ön kosara üres

Hoshitea organikus hegyi sencha


  • Eredet: Hoshinomura, Yame, Japán
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: BIO sencha
  • Elkészítési mód:

    1. 70 C fok - 1 perc

    2. 70 C fok - 20 mp

    3. 75 C fok 1 perc


5 890.- Ft

Megveszem

奥八女煎茶 organikus yame sencha

奥八女煎茶  organikus okuyame sencha

A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város,  Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül  az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és  Hoshino falu.

Hoshinoban a  Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását,  amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a  “Dento Hon Gyokuro”

A Bio vagy organikus teák, amelyeknek termesztése, gyártása során csak organikus trágyát és csak elfogadott, meghatározott növényvédő szereket használnak.  Az ízük legtöbbször nyers, éthatóan erős, nem különösebben kiegyensúlyozott, így van ez függetlenül attól, hogy milyen teává dolgozzák fel.

Ez a tea kilóg a sorból. Az évtizedek óta természetes adaptációval termesztett magashegyi tea teljes ízű, energikus, hosszú és tiszta.  

A képek a Chijono-en farmon készültek. 

organikus JAS sencha Hoshino Seichaen

奥八女煎茶 organikus yame sencha

奥八女煎茶 organikus yame sencha

奥八女煎茶 organikus yame sencha

organikus JAS sencha Hoshino Seichaen

organikus JAS sencha Hoshino Seichaen