Kosár
Az Ön kosara üres

2017 Xiaguan FT 53 sheng


  • Eredet: Dali, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Xiaguan Teaüzem
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: magashegyi sheng
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Megveszem

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

Szereti a friss shengeket?  Vagy csak mondja? Ha friss shenget inna, keressen valami ősfás, nyilem-nyalom, bolyhos-rügyes új hullámos teát, ami tényleg mézes, vastag és teljesen kielégítő. Jövőre is jó lesz még, utána elkezd sápadni, netán szétesni.  De az is lehet, hogy nem.  Ha ellenben biztosra akar menni, és szeretné szájában tudni a jellegzetes robbanó ízetlen puer ízt, akkor fogjon egy ilyen teát és nyissa ki  mondjuk három év múlva. Nem fog csalódni. Ezeknek a teáknak nagy erényük, hogy ilyenkor (hacsak nem valamilyen gyűjtőknek készített memorial teáról van szó)  meglehetősen olcsóak. De ilyenkor még selymes jellegtelenek, tényleg a must-bor viszonyához lehet őket hasonlítani.  Az erős ott van bennük, de részvétlenül, kavargó ízek nélkül hat.  Az FT a tajvani exportra gyártott Xiaguan teák jele, ami pedig elvileg azt jelenti, hogy különleges minőségről van szó.  Nekem egyenlőre csak egy friss sheng tea-must.

A lepényt vas préssel préselték, ami megint csak a hosszú érlelésre szánt erős teáknak jár.

Vas tea (鐵餅, szó szerint vas korong, vas lepény), amit 1986 óta gyárt a Xiaguan Teaüzem saját Daliban található teaültetvényeiről származó 3. osztályú  (ez levélnagyságot jelent 1-től 10-itg terjedő skálán) tea levelekből. A teát vas présben  (innen a zuhanyzórózsára jellemző kitüremkedések a tea egyik oldalán, ezen keresztül érkezik a leveleket lágyító gőz) préselik nagyon keményre, ez garantálja a szokásosnál is hosszabb érlelést különösen a nagy erejű teák esetében. A teát a FT (Fei Tai) védjegy alatt hozzák forgalomba, ami egyrészt a Xiaguan teák magasabb minőségű kategóriája, másrészt a tajvani piacra szánt teát jelent. Ez egyúttal azt is ejlenti, ez egy magas minőségű, érlelésre alkalmas termék.

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea

2017 Xiaguan FT 53 sheng puer tea