Kosár
Az Ön kosara üres

2005 Chang Tai Hao Magas teafák


  • Eredet: Xishuangbanna, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Chang Tai Hao
  • Gyártási év: 2005
  • Jelleg: Prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


9 800.- Ft

Megveszem

 

2005 Chang Tai Hao - Magas teafák 

Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha sheng puerh tea  

Egy igazi finomság a Chang Tai Hao Teaüzem aranykorszakából.  A tea hivatalos neve Menghai Qiao Mu Bing Cha, azaz Menghai Magas Teafa 喬木 lepény, ami azt jelenti, hogy a tea Menghai vad teák blendje. 2005 001-es szedés, vagyis kora tavaszi, február eleji teáról van szó. A Cang Tai Hao (Teangtai Tea Company) korabeli évkönyveiből tudjuk, hogy a tea jórészt Banzhang és Bulang hegyi teákra alapozott blend volt. Lazán, kőnehezékkel préselt, Hong Kongban érlelt tea, ami már mutatja az érés jegyeit, de összességében kamasz, közepesen érlelt teának mondható. Az öntet világos narancssárga, kell még újabb öt év az érlelt sheng színné mélyülésig. Az öntet illata finom, íze kitartó, egynemű, egyenes kesernyés, erős alappal  határolt. Ismeri ezt mindenki aki már ivott teát erről a vidékről. Színvesztés után továbbra is sokszor felöntendő édes öntetet adva. Leginkább egy finom Pasha és egy megszelídített Bulang teára hasonlít. Hatni viszont hat, hit nélkül is. Tam ta tam ta tam, dadogja a szív. 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha sheng puerh tea   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha sheng puerh tea   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha sheng puerh tea A tea tele van olajjal, aromákkal, ott gyűrűzik a csészében   Cang Tai Hao Menghai Qiao Bing cha sheng puerh tea