Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Yong Pin Hao Bulang-hegyi sheng puerh tea


  • Eredet: Xishuangbanna, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Yong Pin Hao
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 


8 790.- Ft

Megveszem

 

2013 Yong Pin Hao Bulang-hegyi sheng 

2013 yong Pin Hao Bulangshan wild sheng puerh tea   2013 Yong Pin Hao Bulang-hegyi sheng puerh tea. Minden teagyártónak megvan a saját teamestere és stílusa, amiről ivás közben csukott szemmel is felismerhető. A Yong Pin Hao teáinál a teljes, szájban körbenérő test, a finom, parfümös felépítmény és a kiegyensúlyozott erő jellemzi ezt a stílust. A teák borítása másfél évtizede ugyanaz, csak a legszükségesebb információval.   A teák jellemzően Yiwu single estate és blend teák egyrészt, és egyéb területek blendjei másrészt.  Ez a tea egy Bulang hegyi blend, az ivás közben fel-feltűnő a vidék teáiból már valaha kóstolt jegyekkel. A teának kevés illata van, még a felmelegített kannában is némán lapul. Az öntet illata viszont már aromák sokasáságát dobja az ég felé, főleg friss és érett gyümöcsökét, míg az öntetet ízlelve el em terül a szájban a sárgabaracklekvár. De minden feltűnő íz csak egy, a másikat váltó mellékszereplő, nincs is igazi főszereplő, így tizenegynéhány felöntés a szereplők számolgatásával telik, ami kifejezetten szórakoztató. A Bulang hegység teái erősek, és kesernyések, ilyen elegáns tálalását rég nem ittam. Viszont mivel bizonytalan a jövő, jól bevásároltam belőle.  

2013 yong Pin Hao Bulangshan wild sheng puerh tea   2013 yong Pin Hao Bulangshan wild sheng puerh tea   2013 Bulangshan sheng puerh tea   2013 Bulangshan sheng puerh tea   2013 Bulangshan sheng puerh tea   2013 Bulangshan sheng puerh tea