Kosár
Az Ön kosara üres

Pre Qing Ming Duyun Mao Jian


 • Eredet: Guizhou, Kína
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: csuparügy korai kínai zöld tea
 • Elkészítési mód:
  • Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

   Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

   Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  •  

6 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

duyun mao jian

A Duyun Mao Jian 都匀毛尖 az első zöld tea, amit Guizhouból mutatunk be. 

A tea neve elsősorban földrajzi eredetére utal. Duyuan 都匀 Qiannanban található, Guizhou déli  részén és egy igen nagy becsben tartott teatermő területet képvisel. A Mao Jian a kínai tea osztályozásában a Mao Feng után következő levélosztály, lényegében egy teljesen kifejlett Mao Feng hármas levél. Az érettebb, de még mindig új, fiatal rügy gazdag, komplex ízeket produkál, ezért a Mao Jian kulturálisan, minőségben  akár a Mao Feng fölött is állhat.. Csakhogy a Duyun Mao Jiant egy rügy-egy levél osztályban szedik, tehát igencsak fiatal Mao Fengként. Annyira fiatal tea, hogy megjelenésében inkább hasonlít egy bilouchunhoz és valóban, egy kiló Duyun Mao Jian legalább 50-60 ezer levelet tartalmaz és természetszerűleg mindet kézzel szedik. Az ellentmondást csak a legfőbb hatalom birtokosa oldhatja föl. 

A tea története, mint oly sok más kínai zöld teáé egyszerre új és régi. 

Duyunban  (a Tuanshan és a Sárga-folyó közé zárt, erdőkkel borított területen) nagy hagyománya van a teatermesztésnek. Az apró rügyekből sodort halász horoghoz hasonlatos Duyuan teát más kínai teákhoz hasonlóan a XX. század elején tartott világkiállításokon és élelmiszer kiállításokon utaztatták és mutatták be a világon, Panamában díjat is nyert. A tea Yugou Tea" and "Felvágott Nyelvű Tea" és Huanghe Maojian néven a Ming dinasztia óta ismert volt és szerepelt az udvarnak beszolgáltatandó különleges teák között, de egy legújabbkori történés sznte eltörölte addigi történetét.

Történt ugyanis, hogy 1956-ban, Tan Xiufen, aki történetesen a Duyun Megyei Tuanshan Járási Pártbizottság titkára volt valamint Tuanshan város vezetői Luo Yong és Tan Xiukai egy látogatás alkalmával megkínálták Mao Ce Tungot a teával. A főtitkár, aki maga is teatermesztő családból származott vit magával a teából. A helyi termelőszüvetkezet vezetői a látogatás után nem sokkal levelet kaptak a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának Irodájától.  A levelet maga Mao írta alá és így szólt:  "A tea nagyon jó. Sokféle teát termeszthetnek majd a hegyeikben elvtársak és nyugodtan nevezzék csak őket Mao Jiannak..Innentől kezdve Mao Ce Tung a Duyun tea bemutatásának fő marketing elemévé vált, ami megkönnyítette az eladását. 1982-ben a Maojian a Nanjing Yuhua Tea mögött második lett a kínai híres teák versenyén.

A tea fő termőterülete Tuanshan, Shaojiao, és Dacao meredek hegyekkel kísért kanyargó folyóvölgyei mentén található. Az éghajlatot enyhe tél és kiegyenlített nyár jellemzi és egész évben csapadékos.

A végső formáját, hosszadalmas, kényes sütés során elnyerő, tea kis rügyekből álló zöldessárgás tea, alapvetően édes karakterű, gazdag, friss aromával. Alább egy CCTV film a Duyun mao Jian kincsével.

Fülledt, telt mégis friss íz.