Kosár
Az Ön kosara üres

Benifuki prémium fekete tea


  • Eredet: Shiga, Japán
  • product.gyarto: Tatsuo Takeda
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Benifuki prémium fekete tea
  • Elkészítési mód:

    3-5 gramm tea 250 ml 100 C fokos tisztított víz  ízlés szerinti felöntésekkel


4 590.- Ft

Megveszem

Benifuki prémium fekete tea

Benifuki prémium fekete tea べにふうき

A Benifuki teafajta hosszú nemesítési folyamat eredménye. Ennek során több, előnyös tulajdonsáággal rendelkező fajta született, az utolsó regisztrált fekete tea a Benihikari volt 1969-ben, majd hosszú csend után a Benifûki 1993-ban. A Benifûki fajta az assami eredetű  Benihomare és a darjeelingi eredetű (tehát tiszta sinensis) Maku-Cd86 keresztezéséből született 1965-ben a Makurazaki kísérleti állomáson Kagoshimában. A Benifuki telt, keserédes, kellemes energiájú, jellegzetesen japán fekete tea (wakocha, koucha). Zöld teaként jobban előtérbe kerül a kesernyéssége. Magas metilált katechin tartalmának köszönhetően hatásosan mérsékli az allergiás tüneteket. A japán tea gerincét adó yabukitánál magasabb hozamot ad és ellenálló a betegségekkel szemben.

A fajtáról részletesebben itt írtunk, itt matchaként kóstolható meg, emitt pedig Yame  teakertjeiből származó hétköznapi teaként.

Ez a tea ellenben Shigában termett Tatsuo Takeda nagydíjas birtokán, ahol sem műtrágyát, sem vegyszereket nem használnak.

 

Benifuki prémium fekete tea

Benifuki prémium fekete tea