Kosár
Az Ön kosara üres

Benifuki matcha


 • Eredet: Uji, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2019
 • Jelleg: Benifuki fajtából őrölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.         

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


9 890.- Ft / db

Megveszem

marukyu-koyamaen benifuki matcha tea

benifuki matcha japán tea koyamaen

べにふうき 丸久小山園

A gabaron matcha mellett egy másik speciális matcha, amit tényleg nem az élvezeti értéke miatt iszunk. A benifuki teát a kilencvenes években mutatták be a japán piacon, a Beni Homare és a Makura CD 86 fajták keresztezésével hozták létre és elsősorban fekete tea termelés alapjául szolgált.Ellenáll a kártevőknek és betegségeknek, nagy hozamú, de mégsem emiatt keresett egyre inkább. Népszerűségének oka, hogy más teáktól eltérően kiemelkedő mennyiségben tartalmaz O-metalizált katechint,, ami egyfajta biológiai szabályzóként hasznosnak bizonyult a pollen-allergia és így közvetve az asztma elleni küzdelemben, de kiegyensúlyozott táplálkozást is biztosít, csökkenti a falánkságot. A benifuki friss levelei vörös árnyalatot vesznek fel. A tea az allergia tüneteinek enyhítésére alkalmas, az allergiát ez sem fogja megszüntetni.

Számomra nagy meglepetés volt, hogy Marukyu-Koyamaen a gabaron matcha mellett benifuki gyártására is vállalkozott, mert ez a tea tényleg kívül esik az élvezeti célú teák körén. Itt nem vitázhatunk azon, hogy alkalmas -e koichának, vagy szertartásos szintű-e (én eddig sem szerettem ezt a nyelvet), mert ez a tea tényleg alternatív módszerek segítségével fogyasztható. Ez a matcha nem vibrálóan zöld, nincs gazdag umami íze, sem aminosavtartalma, de még a koffein is kevés benne. Meglehetősen keserű, reszelős, mint egy konyhai matcha, amit véletlenül nem tortába keverünk, hanem megiszunk.

benifuki matcha japán tea koyamaen

 

benifuki matcha japán tea koyamaen

 

 

benifuki matcha japán tea koyamaen

marukyu-koyamaen benifuki matchamarukyu-koyamaen benifuki matcha