Kosár
Az Ön kosara üres

Benifuki matcha


 • Eredet: Uji, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Benifuki fajtából őrölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.         

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


10 900.- Ft

Megveszem

marukyu-koyamaen benifuki matcha tea

benifuki matcha japán tea koyamaen

べにふうき 丸久小山園

A gabaron matcha mellett egy másik speciális matcha, amit tényleg nem az élvezeti értéke miatt iszunk. A benifuki teát a kilencvenes években mutatták be a japán piacon, a Beni Homare és a Makura CD 86 fajták keresztezésével hozták létre és elsősorban fekete tea termelés alapjául szolgált.Ellenáll a kártevőknek és betegségeknek, nagy hozamú, de mégsem emiatt keresett egyre inkább. Népszerűségének oka, hogy más teáktól eltérően kiemelkedő mennyiségben tartalmaz O-metilt katechint,, ami egyfajta biológiai szabályzóként hasznosnak bizonyult a pollen-allergia és így közvetve az asztma elleni küzdelemben, de kiegyensúlyozott táplálkozást is biztosít, csökkenti a falánkságot. A benifuki friss levelei vörös árnyalatot vesznek fel. A tea az allergia tüneteinek enyhítésére alkalmas, az allergiát ez sem fogja megszüntetni.

Számomra nagy meglepetés volt, hogy Marukyu-Koyamaen a gabaron matcha mellett benifuki gyártására is vállalkozott, mert ez a tea tényleg kívül esik az élvezeti célú teák körén. Itt nem vitázhatunk azon, hogy alkalmas -e koichának, vagy szertartásos szintű-e (én eddig sem szerettem ezt a nyelvet), mert ez a tea tényleg alternatív módszerek segítségével fogyasztható. Ez a matcha nem vibrálóan zöld, nincs gazdag umami íze, sem aminosavtartalma, de még a koffein is kevés benne. Meglehetősen keserű, reszelős, mint egy konyhai matcha, amit véletlenül nem tortába keverünk, hanem megiszunk.

 

A benifuki fajtáról és hatásáról bővebben itt olvashat,

Akánlott adagolása az allergia szezon előtt 1-1,5 hónappal  napi 2x 1,5 gramm tea.

benifuki matcha japán tea koyamaen

 

benifuki matcha japán tea koyamaen

 

 

benifuki matcha japán tea koyamaen

marukyu-koyamaen benifuki matchamarukyu-koyamaen benifuki matcha