Kosár
Az Ön kosara üres

Az online rendelés menete:

 

Miután kiválasztotta az Önnek tetsző terméket, regisztrálás nélkül, a kosárra kattintva megerősítheti vásárlási szándékát.

Ezután egy automatikus visszaigazoló levelet fog kapni, amiben arról tájékoztatjuk, hogy az adott termékeket megvásárolta és azt hamarosan postázzuk. Amennyiben nem kap ilyen levelet, ellenőrizze levelezőrendszerének spam beállításait.  Freemail, citromail szolgáltató esetében a a webhelyről érkező leveleket a levelezőrendszer spamként azonosíthatja.

Ha átutalás fizetési módot választott, Önnek nincs más dolga, mint várni, egy levélben tájékoztatjuk a fizetés pontos összegéről és számlaszámunkról, a választott terméket pedig a rendes feladási programunk szerint postázzuk.

Ezt követően külön levélben tájékoztatjuk arról, hogy pontosan mikor postázzuk a csomagot és azt várhatóan mikor kapja meg.

Amennyiben a rendeléssel bármilyen probléma merül fel, felhívjuk, vagy emailben kapcsolatba lépünk Önnel.

A csomagokat jellemzően hetente adjuk fel hétfő, kedd, szerdai napokon.

hamarosan

A webáruházban "hamarosan" felirattal szereplő termékek ideiglenesen nem vásárolhatóak meg, amennyiben kéri, levélben tájékoztatjuk a termék érkezéséről és várható áráról.

sold out

A webáruházban "sold out" felirattal szereplő termékek elfogytak és már nem kaphatók.

0 Ft

A honlapon 0 Ft-tal szereplő termékek esetében a visszaigazolással nem jön létre az online vásárlás, ezeket a termékeket egy további lépésben rendelésre szállítjuk egyedi árajánlat elfogadása után. A rendelési folyamatban Ön visszaigazoló emailt kap, aminek alapján árajánlatot készítünk Önnek és a szerződés akkor jön létre, ha ezt az árajánlatot mindkét fél elfogadja.

 

Reklamáció online teaeszköz vásárlás esetén

Mivel egyedi termékekről van szó, a leggondosabb frissítés mellett is előfordulhat, hogy a választott termék elfogyott,.  Amennyiben a rendelésben szereplő termék hiányzik, tájékoztatást adunk a termék várható beszerzési határidejéről. Ezt a határidőt a vevő nem köteles megvárni, és kérve rendelése törlését elállhat a vásárlástól .

A COVID járvány következtében jelentősen nőttek a beszerzési, szállítási költségek és a szállítási határidők. 

A tájékoztatóban megadott beszerzési határidő egyik fél számára sem jelent kötelezettségvállalást. A tájékoztatóban megadott határidő betartásáért, esetleges késésekért a weblap üzemeltetője nem vállal felelősséget. A beszerzés ideje alatt a vevő bármikor elállhat a vásárlástól. Eladó a beszerzés folyamán tájékoztatást ad arról, ha a termék ára  a beszerzés folyamán árfolyam különbözet, plusz szállítási költség, vagy egyéb ok miatt módosul, amit a Vevő nem köteles elfogadni és ugyancsak elállhat a vásárlástól

Amennyiben a megvásárolt áru nem nyerte el tetszését, vagy más ok miatt nem kívánja azt megtartani, úgy az áru kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül elállási szándékát, vagy csereigényét jeleznie kell postai úton feladott levélben, vagy e-mailben.

A visszacserélni kívánt árut eredeti csomagolásban kérjük feladni az elküldöttel megegyező feltételekkel (törékeny, értéknyilvánítás, stb.) A visszaérkezett áru árát annak ellenőrzése után banki átutalással visszatérítjük Önnek. Ehhez az alábbi nyilatkozatban adja meg bankszámlaszámát. Amennyiben nem kívánja a nyilatkozatot használni, közölje a számlaszámát és elállási vagy csereszándékát más módon.

Használt, sérült csomagolású, vagy nem eredeti áru árát nem térítjük vissza.

Áfás számlával fizetett árut, csak az eredeti számla példányának visszaküldése után áll módunkban visszaizetni

Bár sokéves működésünk alatt még nem volt rá példa, lehetséges, hogy a feladott cikk elvész, ilyen esetekre a Magyar Posta és a GLS üzletszabályzata az irányadó.

Garancia

Garanciális termékek (elektromos eszközök) esetében 24 hónapos garanciát vállalunk a kezelési és működési utasítás betartása mellett. 

Reklamáció online teavásárlás esetén

Teaboltunkban csak a legjobb minőségű teákat ajánljuk és forgalmazzuk. Vásárlás előtt kérjen inkább tanácsot, melyik az Önnek való tea. Élelmiszert (teát, édességet) sem eredeti, sem megbontott csomagolásban nem áll módunkban visszavenni. 

 

Törés, sérülés

Amennyiben Ön törékeny árut rendelt, ritkán, de előfordulhat, hogy a kért termék szállítás közben megsérül, Ön sérülten, törötten kapja, ilyenkor a következőképpen kell eljárni. 

Ha törékeny árut vásárolt, a csomag átvételekor kérje meg a futárt, hogy várja meg a csomag kibontását. Amennyiben sérülést észlel, ott helyben kérnie kell a futártól jegyzőkönyv felvételét!

A futárszolgálat nem fogad el reklamációt abban az esetben, ha a csomagon nincs külsérelmi nyom.

Elektronikus levélben, vagy levélben jelezze felénk a törést.

A csomagolást ne dobja ki

Készítsen fotót a csomagolásról és a törött termékről, majd a fotókat egy reklamációs levélben küldje el nekünk, mi továbbítjuk a GLS Hungary részére.. 

Amennyiben a szállító helyt ad a reklamációs kérelemnek, a GLS el fogja vinni Öntől a csomagolást, a sérült árut és rövid kivizsgálás után visszatéríti a sérült termék árát.

Esztétikailag hibás, sérült áru

Amennyiben a vásárolt teaszeköz sérült, a sérülés miatt nem használható megfelelően, 30 napon belül visszaküldheti azt címünkre és a termék árát visszatérítjük. 

Szállítási díj kedvezmény

A Webáruházban 20 ezer forint feletti megrendlések esetében a szállítási költség ingyenes.

Ettől eltérő kedvezményeket egyéni az eladó és vevő közötti  létrejött eseti megállqapodás keretében alkalmazunk.

A szállításhoz kapcsolódó plusz szolgáltatások (shop delivery stb) nem esnek a mennyiségi kedvezmény hatálya alá, azokat felszámoljuk.

Nagykereskedelem:

 

Nagykereskedelmi árlistát olyan bejegyzett partnereink (vállalkozások) részére tudunk biztosítani, akik üzletükben betartják az általunk követelt minőségi és tájékoztatási feltételeket. Egyebekben nagykereskedelmi vásárlási (összeg, mennyiség) korlátozás nincs. 

 

Levelezés

A weblap üzemeltetője a <teautja@teautja.hu> és <ateautjaonlineteahaz@gmail.com> levelezési címen fogad és küld megrendeléssel kapcsolatos üzeneteket.

A weblap üzemeltetőjének levelezési címe:

 

A Tea Útja Teaház

Kőszeg 9730

Kastélykert lakópark 12.

 

A Facebook, Instagram és más közösségi oldalakra oldalra küldött üzenetekben küldött megrendeléseket, reklamációkat nem fogadunk el.

Mindennemű, a fent megjelölt email címre küldött bejövő és kimenő levéllel kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot tesszük:

A <teautja@teautja.hu> és <ateautjaonlineteahaz@gmail.com> ra küldött és onnan fogadott üzenet és annak valamennyi melléklete bizalmas információkat tartalmaz, emiatt az védettnek minősül, illetve közlése tiltott.
Amennyiben nem Ön a címzett, kérjük, hogy telefonon értesítse a feladót és rendszeréből törölje a jelen üzenetet és annak valamennyi mellékletét.
Amennyiben nem Ön a címzett, nem másolhatja le a  üzenetet vagy annak mellékletét, és nem közölheti annak tartalmát harmadik személlyel.
 This message and any attachment sent or received form the addresses <teautja@teautja.hu> and <ateautjaonlineteahaz@gmail.com> are confidential and may be privileged or otherwise protected from disclosure.
If you are not the intended recipient, please telephone or e-mail the sender and delete this message and any attachment from your system.
If you are not the intended recipient you must not copy this message or attachment or disclose the contents to any other person except the sender.

 

A VÁSÁRLÁS MENETE, FIZETÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

1. Az üzletszabályzat alapfogalmai

1. Szolgáltatás: Az ealdó a jelen üzletszabályzatban írt feltételekkel jogosult internet-alapú értékesítésre, megrendelés teljesítésének és kapcsolódó szolgáltatások nyújtására, amely szolgáltatásokat a vevők részére az irányadó jogszabályokra figyelemmel, a jelen vállalkozási feltételekkel biztosít.

1.2. Eladó:  

A TEA ÚTJA Közhasznú Egyesület

4032 Debrecen, Hatvani I. u. 25/B

A csomag Kőszeg és/vagy Debrecen feladóhelyről érkezik Önhöz.

 

1.3. Vevő: A szolgáltatást igénybe vevő természetes vagy jogi személy.

1.4. Az üzletszabályzat célja: Az üzletszabályzat célja, hogy általános jelleggel szabályozza Tóth Dániel Márk e.v., mint eladó és a vevők kapcsolatrendszerét, különös tekintettel a szolgáltatás tárgyára, a szolgáltatási szerződés alapján jogviszony létesítésére, módosítására, megszüntetésére, továbbá a fizetés rendjére és a szolgáltatás minőségi követelményeire.

2. Vásárlási feltételek

2.1 A vásárlás lehetséges módjai a következők:

- elektronikus úton, interneten keresztül a http://www.teautja.hu webcímen.

- Telefonon, faxon, e-mailben a teautja.hu oldalon közzétett elérhetőségeken.

2.2 A teautja üzletében mindenki vásárolhat, aki a rendelés során érvényes adatokat ad meg, elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek tekinti.

3. Regisztráció

3.1 A teautja.hu weboldalon a vásárlás nincs előzetes regisztrációhoz kötve. Első vásárlás során a vásárlónak meg kell adnia érvényes e-mail címét, telefonszámát, valamint legalább egy érvényes lakcímet, amire a számlát kiállítjuk. A számlázási cím ettől eltérhet. Cégek és adószámmal rendelkezők számára kötelező az adószám feltüntetése.

4. Rendelés és szállítás

4.1 A teautja.hu oldalon történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot és tisztában van a rendelés menetével.

A vásárló a szállítással kapcsolatos lehetőségek közül választja ki a számára megfelelőt.

 

4.2 Szállítással kapcsolatos lehetőségek:

- Kiszállítás futárral, utánvéttel, Magyar Postával vagy GLS-sel.

Futárral való kiszállítás kérése esetén a vásárolt termé(ek)et a GLS kézbesíti a megrendelő címére. A kiszállítás költsége részben vagy egészben a vásárlót terheli. Az egyes rendelési értékhatárokhoz tartozó aktuális szállítási díjakról a FIZETÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI MÓDOK menüpont alatt tájékozódhat. A vásárló kötelessége gondoskodni arról, hogy a csomag átvétele biztosítva legyen a megrendelésben feltüntetett és visszaigazolt helyszínen. Szállítási határidő: a megrendelés elfogadását követő naptól számított 5 munkanap.

4.3 A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló a rendeléshez bekért adatokat maradéktalanul megadja. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért eladó felelősséget nem vállal.

4.4 Terméket külföldre csak a jöltségek előzetes egyeztetése esetén áll módunkban szállítani.

5. Vételár, fizetési feltételek

5.1 Számlázás

A termék mellett feltüntetett ár a bruttó fogyasztói ár, amely általános forgalmi adót nem tartalmaz. A fogyasztói ár a szállítási költséget nem tartalmazza, az külön kerül felszámításra. Tóth Dániel Márk e.v. a vásárlásról - a fogyasztói árat és a szállítási költséget tartalmazó - ÁFA alanyi mentes elektronikus számlát állít ki. A telephelyen történő személyes átvétel esetén a számlát közvetlenül átadja a vevőnek, házhozszállítás esetén az alábbiak szerint jár el:

- Az elektronikus úton kiállított számlát e-mailben küldi el a vásárló részére

5.2 Fizetés időpontja:

Házhozszállítás esetén a futárszolgálat munkatársának a termék átvételekor, személyes átvétel esetén az ott tartozkodó arra jogosult személynek készpénzben/kártyával történik.

6. Felelősség korlátozása

6.1 A

Az "A TEA ÚTJA " Közhasznú Egyesület által üzemeltetett webshopban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Eladó  semmilyen módon nem felelős az alábbiakért:

- bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a teautja.hu shop akadálytalan működését és a vásárlást.

- bármilyen meghibásodás bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.

-bármely levél - függetlenül attól hogy papír vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.

- bármely szoftver nem megfelelő működése.

- bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

6.2 Az eladó szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. A teautja.hu shop nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

6.3 Hibás teljesítés:

Ha a megrendelt termék hibás, akkor azt eladó díjmentesen kicseréli. Ha a hibás termék cseréje azért nem lehetséges, mert a termék már kifogyott és más termékre nem kívánja cserélni, az eladó a fogyasztói árat és a szállítási költséget megtéríti.

7. Vásárlástól való elállás joga

7.1 A vevő jogosult a megrendelést követően, a törvényben szabályzott módon és határidőn belül  a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailben. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.

7.2 A vevő az áru átvételét követő 15 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.

7.3 A vevő köteles az elállási jog gyakorlási szándékát az eladó felé előzetesen írásban (e-mail) bejelenteni és megadni rendelésszámát, nevét és bankszámlaszámát, amelyre a termék vételárának visszautalását kéri. Eladó a termék vételárának visszatérítését banki átutalással teljesíti.

7.4 A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az eladó nem köteles átvenni az utánvéttel vagy portóval visszaküldött küldeményeket.

7.5 Az eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.

7.6 Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

7.7. Az eladó az alap szállítási költséget (510 Ft) köteles visszatéríteni a vásárlónak, a gyorspostai, vagy futárszolgálat költségkülönbözetét nem.

7.8  Élelmiszert (teát, édességet) sem eredeti, kibontható, sem megbontott csomagolásban nem áll módunkban visszavenni.

8. Személyes adatok

8.1 A résztvevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt.

8.2 Általános rendelkezések:

Jelen üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv valamint a Távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Kormány számú rendelet előírásai az irányadók.

1992. évi LXIII törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról,

1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourg-ban, 1981. január 28. napján kelt egyezmény kihirdetéséről,

2001.évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.