Chikusendo chasen manufaktúra

Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior

12 900Ft

száz szálas chasen
Eredet: Korea
Gyártó: Chikusendo chasen manufaktúra
Gyártási év: 2024
Jelleg: Prémium chasen

25 készleten

Cikkszám: chasen3 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

茶筅(百本立)【韓国製】 Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior

Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior90-100 szálas kiváló minőségű koreai chasen

A japán és a koreai chasen kétszer, háromszor annyiba kerül, mint egy kínai chasen, kétszer, háromszor olyan jó is? Hogyan vesszük észre egy teában, hogy milyen chasennel készült?  Először is van az

érzet, hogy milyen eszközöket fogunk kézbe. Ebben az esetben az érzet sokszoros tapasztalatot és élményt nyújt, nemesebb, finomabb a pillanat, ez kétségtelen.

élettartam. Ez relatív, sokban függ a felhasználótól, a használt chawantól. De kétségtelen, hogy ugyanazokat a körülményeket figyelembe véve nem kétszer, hanem sokkal tovább tart.

igazi erénye a rugalmasság. Saját súlya alatt is látványosan könnyedén hajlik be és rugózik vissza. A gyengébb minőségű chasen hamar veszti a rugalmasságát és töredezni kezd.

Összességében a finom tea finomabban készíthető el vele. Aki vevő a finom részletekre, annak érdemes egyszer kézbefogni.  A japán kézművesek minden erőfeszítés ellenére fogyatkoznak, munkájuk értékesebbé válik. Egyébként pedig, ha megrendelünk egy különleges barna bambusz shin koicha chasent huszonezer forintért, akkor már nem is tűnik olyan drágának. Az árkülönbséget már csak részben magyarázza a munkaerő költsége, Kína már sok szempontból drágább, mint Japán.

80 szálas, koreai kazuho chasen elsősorban usucha készítésére, de koichához is megfelelő.

A chasen fajtái a következőek

A különféle teaiskolák eltérő esztétiaki és gasztronómiai értéket tulajdonítanak  hab minőségének.

Az Urasenke usucháját úgy kívánatos elkészíteni, hogy az nagyon apró buborékokkal a lehető legfinomabb habot mutassa, ez a modell terjedt el nyugaton is. Az Omotosenke szerint a matcha félig legyen csak habos, az öntet egyik fele legyen hab nélküli.  Megjegyzem, hogy ez utóbbi nagyon finom, különleges ízű matcha. A koichához jobb a kevesebb, erősebb szálú chasen használata, usuchához értelemszerűen a finomabb a legjobb –  elvileg…  Mivel nem jellemző, hogy a mindennapi matcha ivó többféle chasent is tartson otthon, a leginkább elterjedt forma a Kazuho és a Tsuneho.

16 szálas 平穂  Heiho Koicha
32 szálas 荒穂 Araho Koicha
48 szálas 中荒穂 Naka araho Koicha
64 szálas 常穂・並穂  Tsuneho avagy Namiho Koicha és usucha
68~74 szálas 数穂・繁穂 Kazuho, avagy Binho usucha
75~80 szálas 八十本立 Yasohonryu szó szerint nyolcvan szálas usucha
81~95 szálas 百本立 hyaku hontate  szó szerint száz szálas usucha
96~120 szálas 百二十本立 sz szerint 120 szálas usucha

Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hyakuhonryu Koreai Chasen Superior” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük