Kosár
Az Ön kosara üres

Chasen kazuho superior


  • Eredet: Korea
  • product.gyarto: Chikusendo chasen manufaktúra
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: Prémium japán chasen

8 900.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

   

hoshitea chasen

A japán és a koreai chasen kétszer, háromszor annyiba kerül, mint egy kínai chasen, kétszer, háromszor olyan jó is? Hogyan vesszük észre egy teában, hogy milyen chasennel készült?  Először is van az

  • érzet, hogy milyen eszközöket fogunk kézbe. Ebben az esetben az érzet sokszoros tapasztalatot és élményt nyújt, nemesebb, finomabb a pillanat, ez kétségtelen.
  • élettartam. Ez relatív, sokban függ a felhasználótól, a használt chawantól. De kétségtelen, hogy ugyanazokat a körülményeket figyelembe véve nem kétszer, hanem sokkal tovább tart.
  • igazi erénye a rugalmasság. Saját súlya alatt is látványosan könnyedén hajlik be és rugózik vissza. A gyengébb minőségű chasen hamar veszti a rugalmasságát és töredezni kezd.

Összességében a finom tea finomabban készíthető el vele. Aki vevő a finom részletekre, annak érdemes egyszer kézbefogni.  A japán kézművesek minden erőfeszítés ellenére fogyatkoznak, munkájuk értékesebbé válik. Egyébként pedig, ha megrendelünk egy különleges barna bambusz shin koicha chasent huszonezer forintért, akkor már nem is tűnik olyan drágának. Az árkülönbséget már csak részben magyarázza a munkaerő költsége, Kína már sok szempontból drágább, mint Japán.

80 szálas, koreai kazuho chasen elsősorban usucha készítésére, de koichához is megfelelő.

A chasen fajtái a következőek

A különféle teaiskolák eltérő esztétiaki és gasztronómiai értéket tulajdonítanak  hab minőségének.

Az Urasenke usucháját úgy kívánatos elkészíteni, hogy az nagyon apró buborékokkal a lehető legfinomabb habot mutassa, ez a modell terjedt el nyugaton is. Az Omotosenke szerint a matcha félig legyen csak habos, az öntet egyik fele legyen hab nélküli.  Megjegyzem, hogy ez utóbbi nagyon finom, különleges ízű matcha. A koichához jobb a kevesebb, erősebb szálú chasen használata, usuchához értelemszerűen a finomabb a legjobb -  elvileg...  Mivel nem jellemző, hogy a mindennapi matcha ivó többféle chasent is tartson otthon, a leginkább elterjedt forma a Kazuho és a Tsuneho.

16 szálas 平穂  Heiho Koicha  
32 szálas 荒穂 Araho Koicha  
48 szálas 中荒穂 Naka araho Koicha  
64 szálas 常穂・並穂  Tsuneho avagy Namiho Koicha és usucha  
68~74 szálas 数穂・繁穂 Kazuho, avagy Binho usucha  
75~80 szálas 八十本立 Yasohonryu szó szerint nyolcvan szálas      usucha  
81~95 szálas 百本立 hyaku hontate  szó szerint száz szálas usucha  
96~120 szálas 百二十本立 sz szerint 120 szálas usucha  

 

chasen fajták

  Kyoto chasen kazuho superior      premium chikusendo chasen   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior   Kyoto chasen kazuho superior