Kosár
Az Ön kosara üres

Darjeeling Rohini a Császár kedvence Exotic White


 • Eredet: Darjeeling, India
 • product.gyarto: Rohini Estate, Darjeeling
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: Magashegyi prémium fehér-fekete tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 85 Co-ra  visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy szűk evőkanálnyi, kb. 5 gramm teát.

  A teát óvatosan öntse fel és egy perc után szűrje le, majd használjon egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Megveszem

 

Darjeeling Rohini Exotic FF 

  Darjeeling Rohini FF indiai fekete tea  

Rohini Darjeeling legalacsonyabban fekvő (1450 m) teakertje a Kurseong völgyben.  A terület  30 éven keresztül 1962-től 1994-ig zárva volt. 1995-ben a kertet felújították. A kert egy részében meghagyták a kínai eredetű teafákat (28 hektár), míg a nagyobb részét, 108 hektárt teljesen újratelepítettek assami fajtákkal. Ezek a teák még nem érték el a fajtaérettséget, de már elérhetőek, kitűnő minőségű teát adnak egész évben, szemben a kínai fajtákkal, amelyeket inkább a muskotályos második szedésre hajtatnak.

A Rohini tea estate magasság szerint négy területből áll: legalacsonyabb a Jabarhat; magasabb Kothidara és Pailodhara, amelyek nagyon magas színvonalú teákat termelnek főként Av2 és T-78 fajtákból. Mostanra a kínai és assami klónok után a japán fajták is megjelentek a kertekben, az idei egyik legérdekesebb teánk egy innen származó yabukita zöld lesz.
A legmagasabb terület kb 1600 méteren a Tukuriya, ez a kert legrégebbi része. Innen származnak az idei csúcsteák, a Jehti Kupi, a császári egzotikus fehér, a mézes oolong.

Ez a tea a kert legmagasabb területéről származik, ahol száz évesnél idősebb fák mellett a legjobb minőségű AV2 fajták laknak. Finom, gazdagon virágos, áttetsző, szűzfehér tea egészen korai, február végi szedésből, amiből nem hiányzik az erő.  A képeken jeges vízzel felöntött teát mutatunk.

 


Közben érdemes elolvasni ezt a cikkünket is.

 

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Darjeeling Rohini   Darjeeling Rohini   Darjeeling Rohini   Darjeeling Rohini   Darjeeling Rohini FF indiai fekete tea   Darjeeling Rohini FF indiai fekete tea   Darjeeling Rohini FF indiai fekete tea