Kosár
Az Ön kosara üres

2024 Darjeeling Rohini FF Jethi Kupi FTGFOP1


 • Eredet: Darjeeling, India
 • product.gyarto: Rohini Estate, Darjeeling
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: első szedésű fekete tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 85 Co-ra  visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy szűk evőkanálnyi, kb. 5 gramm teát.

  A teát óvatosan öntse fel és egy perc után szűrje le, majd használjon egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


7 890.- Ft

Megveszem

Darjeeling Rohini White Tea Jethikupi FTGFOP1 B157 CL 

2018 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

Az égen úszó klipperek hozták, itt van 2024 első teája

A darjeelingi teakertek közül minden évben a Rohini adja ki az első tavaszi teát.  Ez annak köszönhető, hogy a kert a többihez képest alacsonyabban fekszik.  A gyümölcsös, citrusos, virágos aromákba csomagolt fülledt "édes mandula íz" (hogy egy kínai teát idézzünk) a darjeelingi tea premier teája. A Rohini tea négy körzetből áll; a legalacsonyabban Jaberhat található (24 hektár), valamivel fölötte Kotidhara és Pailodhora , míg legfelül , már Kurseong város közelében a Tukuriya található. Az alsó kertrészeket az elmúlt évtizedben rekultiválták és újraültették, legfelül ellenben több, mint 100 éves teafákból áll a kert.

Az elmúlt években a modern kor legnagyobb válsága sújtotta Darjeelinget, harmadára esett vissza a darjeelingi tea termelése, évszázados szárazság,  etnikai és társadalmi-politikai válság sújtotta a vidéket. Az újrakezdés éve után a Covidos nehéz időszakban ez az első új teánk, ami a friss zöld életet hozza el az asztalunkra.

Ez a tea is illeszkedik a darjeelingi, sikkimi teák új fehér-fekete hullámának trendjébe, minimális oxidációval.

lágy melegben tapsikolnak a jázminok

Jethi Kupi manipuri dialektusban azt jelenti: jázmin és nem véletlenül ez a neve.  Az ültetvény a Kurseong völgyben fekszik, a neve is arra az érzetre utal, amit a tea megjelenít: fehér virágok, édes gyümölcsök, kitartó ízű finom méz.  A teához használt fajta a Bannockburn 157, ami alacsony hozamú de osztályon felüli minőségű. 

 

A darjeelingi első szedésű teák szolgáltatták a kereskedelmi és kulturális motivációt annak idején a világ leggyorsabb kereskedelmi hajóinak, a klippereknek a fejlesztéséhez a nagy tea verseny létrejöttéhez és ezzel vonult be az európai teakultúrába a friss szedésű tea értéke, habár sokáig csak a darjeelingi First Flush teákra korlátozódott. A kínai friss szedésű teák mibenlétét a világ nagyobbik fele még ma sem igazán érti.

 

klipper tea

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

 

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

 

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1

2020 darjeeling rohini jethi kupi ffftgfop1