Kosár
Az Ön kosara üres

Bai Lan Ye Sheng fehér tea


  • Eredet: Lancang, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: vad fákról szedett fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 900.- Ft

Ez a termék elfogyott

Bai Lan Ye Sheng fehér tea vad fehér tea

Bai Lan Ye Sheng vad fehér tea

白兰野生

Nagy nap ez a mai, először fényképeztek le fekete lyukat és először mutatunk be kora tavasszal szedett, de Gong Mei típusú fehér teát.  Ez a fehér teák negyedik típusa a yin zhen, a baimudan, a shou mei után. Minőségben általában a shou mei mellé soroljuk. Nagy érett levelek mellett gazdag fehér barkás rügyekben is, a levelek színpompásak, a türkiz, a zöld a sárga  és a bíbor között. Hasonló a Yue Guang Bai high end testvéréhez a Bíbor Holdfényhez, de azok mind Simaoban termesztett és szedett teák, ez itt viszont Lincangi. A Ye sheng arra utal, hogy vad fák, nem pedig művelt ligetek teája.

Könnyed édeskés herbás kezdetre hosszan lecsengő utóíz ül gyümölcsös jegyekkel,

Nem okoz gondot a hosszabb felöntés és a forróbb víz sem, de jobb a hetven fokra visszahátött víz előmelegített szettel, óvatos, hosszabb felöntésekkel, igy bújnak elő a gyümölcsök.

Bai Lan Ye Sheng fehér tea vad fehér tea

bailanyesheng fehér tea

fehér tea

bai lan ye sheng tfehér tea

fehér tea lancang bai an ye sheng

fehér tea lancang bai an ye sheng