Kosár
Az Ön kosara üres

Assam Mangalam FTGFOP1


  • Eredet: Assam, India
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: teljesen fermentált, második szedésű fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 500 ml  100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, kb. 4 gramm teát.

    Hagyja felöntve 3 percig, majd teljesen szűrje le. Ideális tej, tejszín hozzáadására és jól használható különféle koktélokban is.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


1 890.- Ft

Megveszem

 

Assam Mangalam 

indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea  

Második szedésű prémium minőségű assami tea. A Mangalam (egy város neve) csak egy fedőnév és csak körülbelül jelöli ennek a teának a földrajzi származását. Az assami teák esetében nem a márciusi első, hanem az áprilisi második szedés a fontosabb, ez adja a jobb, krémesebb, teltebb magasabb minőségű teákat. Ráadásul más ortodox teákhoz hasonlóan ez a tea is érik és 6 hónap 1 év érlelés után éri el a csúcsát. A második szedés jobb teái tele vannak ezüst-arany rügyekkel.  Intenzív gyümölcsös (eper) illatú. Az öntet vörös, súlyos, sűrű, tetején olajos és finoman méz illatú. Gyors, gördülékeny és továbbra is olajos tapintású. A hatása azonnali és kitartó, sokkal kevésbé fárasztó, mint a darjeelingi teák. Assamba a mai Laosz, Yunnan területéről vitték be a teát a népvándorlások hullámain érkező törzsek, a XIX század eleji angol utazók már elvadult és módosult tealigeteket találtak, amit a szakirodalom Camellia Sinenis Var. Assamica néven ismer. Ez a tea magas növésű, levele vastag kerekded, nagyon tartalmas, magas polifenol tartalmú. Assam a világ legnagyobb egybefüggő teatermelő területe, csak az afrikai és török  birtokok kelhetnek versenyre vele.  Az assami tea a nagybetűs angol tea, tejjel és cukorral, kevés fűszerrel, királynővel és az ablakon túl gomolygó felhőkkel.  Klasszikus teákat kedvelőknek és teabolondoknak egyaránt ajánljuk. Repülünk rá, mint rovarok a virágokra.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea   indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea   indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea   indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea Balra 3 perc, jobbra 6 perces felöntés után.   indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea   indiai fekete tea Assam Mangalam FTGFOP1 black tea