Kosár
Az Ön kosara üres

Dian Hong Gao Ji Li Cha yunnani aranyvörös


  • Eredet: Simao, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: enyhén fermentált csak rügy fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 390.- Ft

Megveszem

Gao Ji Li Cha - A legnemesebb tea

 Yunnani aranyvörös

  Csak rügy Dian Hong gaoji li cha prémium fekete tea  

 Yunnan fekete teáinak egyik csúcsa ez, a Gao Ji Li Cha 高级 , azaz magas minőségű, virágos illatú tea. Tulajdonképpen a Yunnan fekete aranyaként bemutatott Dian Hong tea sokféle változatásnak és minőségi fokozatának csúcsminősége ezúttal tavaszi szedésből, csakis egyenként szedett, ki nem nyílt rügyekkel, amikből Yunnanon kívül felér egy káromkodással, ha nem fehér, vagy gyönyörű zöld rügyteát gyártanak.

A tea 1500 méter fölötti kertekből származik Simaoból (volt Puerh prefektúra)

Egy kis csipetnyi, kb 3 gramm teát helyezzen egy előzőleg forró vízzel átöblített kannába, fedje le, várjon egy pillanatig. Most emelje fel a fedőt és szagolja meg a felmelegedett teát. Ugye milyen fantasztikus? Most finoman, lassan öntse fel 90-95 Co-os vízzel. Nem fogjuk felébreszteni, elmosni, nem dobunk ki belőle semmit. Várjon 25 másodpercet, de igazából minden attól függ, hogy öntötte fel és az is számít, milyen sebesen önti le. Mostmár öntse le, de óvatosan. Ott az eredmény, gratulálunk. 

Krémes kézműves tea.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  csak rügy dian hong yunnani aranyvörös tea   Csak rügy Dian Hong gaoji li cha prémium fekete tea   Csak rügy Dian Hong gaoji li cha prémium fekete tea   Csak rügy Dian Hong gaoji li cha prémium fekete tea A tea mellett teamag   Csak rügy Dian Hong gaoji li cha prémium fekete tea