Kosár
Az Ön kosara üres

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen


  • Eredet: Simao, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Prémium assami variánsról szedett fekete rügytea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 190.- Ft

Megveszem

 

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen - Magas minőségű yunnani aranyvörös tea

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen yunnani aranyvörös tea

 

滇红工夫银针 Dian Hong Gong Fu Yin Zhen - Yunnani aranyos tűk

A Dianhong, azaz Aranyvörös Yunnan tartomány bármelyik vörös, azaz fekete teája, a kínai feketei teák kiemelkedő képviselője. Törmelékes változata számtalan tea alkotórésze a világban, különféle fokozatai különféle neveken futnak szálas teaként. Magasabb minőségi osztályai a legkedveltebb ajándékozásra használt fekete teák a világon. Magasabb minőséget a Gao Ji, a Gao Shan, a Jia Jie vagy a Gongfu megnevezés takar. Az itt látható tea egy Dian Hong Gongfu Yin Zhen, azaz Yunnani kungfu ezüst tűk (átvitt értelemben: arany tűk)  fekete tea. Ez hagyományos, yunnani,  nagy levél típusú Gongfu tea, melynek fő termelési helye Yunnanon belül Lincang, a myanmari határ mentén.

A yunnani fekete teák termőterületei Lincangon kívül Baoshan, Fengqing, Changning, és Yunxian. A Gongfu minőség tavasszal, vagy ősszel szedett, novemberig, illetve májusig érlelt tea, nem irritálóan erős, magas, hosszú, virágos jegyekkel, mély, de lágy utóízzel. Ez a tea yin zhen, azaz ezüst tű teaként egyedülálló, kifejlett, középső-rügy tea, amit kézzel választanak le a levélhármas többi részéről. A tavaszi tea ragyogó, a nyári sárgás, fakó, az őszi aranyló, ámbra színű. Kína ma a fekete teákban mutatja meg a világnak mi mindent tud a teákról. A Nyugatnak a tea fekete teát jelent, a nemzetközivé lett Kínában pedig sikk és igazán trendi minél drágább, minél különlegesebb fekete teát gyártani és inni. Az elmúlt években itt történt a legtöbb innováció és a fekete teákon belül jelent meg a legtöbb értékarányosan magasabb minőségű tea. Azt nem tudjuk, hogy a Nyugat mennyit észlel és mennyit iszik meg ebből.

Íze mély, bársonyos, édes, simogató. 4 gramm teából 6-8 felöntés, azaz 1-1,2 liter tea csalogatható ki. Érdemes árnyalatnyit hűvösebb, 85-90 Co-os vízzel próbálkozni. Elkészíthető elmosás nélkül is.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen yunnani aranyvörös tea

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen yunnani aranyvörös tea

Dian Hong Gong Fu Yin Zhen yunnani aranyvörös tea