Kosár
Az Ön kosara üres

Jin Jun Mei


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: Prémium fekete rügytea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 490.- Ft

Megveszem

 

Jin Jun Mei - Arany paripa

Jin Yun Mei fekete tea   Az arany paripa  valójában 金骏眉 arany paripa szemöldök tea. A Fujian tartományban fekvő Wuyi-hegység új prémium és drága fekete (vörös) teáinak gyűjtőneve egyúttal az egyik csúcstea neve.  A Wuyi hegység az a hely, ahol a  XVII. században feltalálták a fekete teákat  (lásd Lapsang Souchong) és ez az a hely, ahol a XXI. században az egész Kínát bejáró lázas kézműves, újítási hullám közepette kifejlesztették és megint az élvonalba repítették ezeket a teákat.  Tény, hogy Zhejiang, Yunnan és a Mengding hegy fekete teái mellett ezek a paripa teák a világ fekete teaáinak abszolút csúcstermékei. Fémes, folyékony telt arany, de kémiai összetételétől függően lesz, aki az ezüstet részesíti előnyben. A fenti ár nem reális, az arany paripa jóval drágább, mint az ezüst, inkább lenyeljük a különbséget, csak azért, hogy bárki kipróbálhassa.  A jóval olcsóbb, de már-már tökéletes Lapsangot kóstolva érzékelhető, hogy egy családról van szó.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea   Jin Yun Mei fekete tea