Kosár
Az Ön kosara üres

Lao Shan Hong Cha


  • Eredet: Shandong, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: Különleges minőségű tavaszi rügy fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 890.- Ft

Megveszem

Lao Shan Hong Cha - Tea a Keleti-hegységből

Lao Shan Hong Cha kínai fekete tea 

A Lao Shan  崂山  Shandong 山东  (Keleti hegy) prefektúra Qingdao nevű nyolcmilliós vonzáskörzetének egyik kerülete.  Ez lett Kína szilíciumvölgye, katonai kutatásainak központja, Kína egyik leggazdagabb vidéke. Itt van a világ leghosszabb hídja és a képet az alga tenyésztőknek köszönhetően csak a nyaranta az öbölben rothadó és záptojás szagot árasztó méter vastag algaréteg árnyalja. Éghajlata mérsékelt monszun, négy évszaka van kevés faggyal  és temperált nyarakkal. Amolyan techno éden földje ez, egyben a kínai tea legészakibb területe

A metropolisz és a tenger közé szorult hegység a Lao Shan, meredek gránit tornyokkal, barackligetekkel és Chajianmiao környékén teaültetvényekkel.  Ezek az ültetvények a világ legészakibb ültetvényei közé tatoznak, messze az északi japán ültetvények fölött. Éppen ezért különös, hogy ilyen régi és értékes teát készítenek az itt nevelt teából. A fiatal rügy alapanyagból zöld és fekete teát készítenek. A Lao Shan Hong Cha nem olyan vastag, mint a yunnani feketék, nem olyan éles, mint a fujiani vörösök, hanem világos öntetű, selymes, csokoládét idéző különleges tea. A Lao Shan fekete teáját évi 4 szedésből gyártják, egy kora tavaszi, egy tavaszi és esetenként két őszi szedésből.

 Az itt bemutatott tea kora tavaszi első szedés Long Jing fajtából, sima felületű, fekete rügyekkel. A Lao Shan egy elegáns, megunhatatlan prémium kínai fekete.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Lao Shan Hong Cha   Lao Shan Hong Cha   Lao Shan Hong Cha   Lao Shan Hong Cha      

Lao Shan Hong ChaLao Shan Hong Cha   Lao Shan Hong Cha