Kosár
Az Ön kosara üres

2008 Bai Liang Cha


  • Eredet:
  • Gyártási év:
  • Jelleg:

1 100.- Ft / db

Ez a termék elfogyott
bai liang cha   A Bai Liang Cha a hei cha sötét fekete posztfermentált teák igen szuggesztív tagja Hunanból.
A tea eredeti neve és formája a Qian Liang Cha, 千两茶 magyarul ezer tallér, hatalmas majd 40 kilogrammos formákba préselve.  Tény, hogy ezt a teát gyártás és legalább egy éves utólagos fermentációt követően kb 600 grammos egység korongokba vágták fel és értékesítették. Népszerűbb nevén Hua Juan Cha 花卷茶 néven kereskednek vele.  Innentől kezdve már csak azt kell megérteni, hogy a Bai Liang Cha teán belül a Qian Liang Cha voltaképpen a legnagyobb  36,25 kilós faszobor, ellenben a Bai Liang Cha (3,625 kg formánként), az itt is látható kézbeálló Shi Liu Liang Cha (0.5 kg), a Shi Liang Cha pedig m,ár egészen puerh méretű (0,3625 kg formánként). A régi időkben 16 Liang súlyegység 0,5 kg-nak felelt meg, ez az arány ma 10 Liang = 0.5kg). Az egész a kínai súly mértékegységekre épül annak alapegységével a lianggal  (angolul tael)  lásd itt az összes kelet-ázsiai taelt.  A liangot (japánul ryōt) a nemesfémek és a teák herbateák, gyógyszerek mérésére használták és használják..

Mielőtt belefeledkeznénk a liang mai használatába legyen elég annyi, hogy ez egy 1000 éves teagyártás mód, amit a XIX. század elején, 1820-ban újítottak meg.  A hengeralakú bambuszrácsba magas minőségű megsodort és meggőzölt, részben szárított teát tömnek és préselnek olyan kitartással, hogy a nagy Bai liang cha teák valóban csak ipari asztalos fűrésszel darabolhatóak.  Ez a tea is felveszi és táplálja a környezet mikroorganizmusait, a mi teánkban is sokan laknak, köztük ecsetpenészgomba, amiről korábban már sokszor írtunk.

Ez a fél kilós forma még éppen darabolható, sárgás, aranyos öntetet ad a megszokott éles felhangú, de mégis édes hei cha ízzel, amit tizen... felöntéssel lehet a teából kinyerni..   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha   bai liang cha