Kosár
Az Ön kosara üres

Boldo del Chile


  • Eredet: Chile
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és két csapott evőkanálnyi, 8-9 gramm teát.

    Készítsen egy 4-5 perces felöntést, majd még egyszer öntse fel.

    A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben. 


790.- Ft

Megveszem

 

Boldo del Chile - Chilei menta

Boldo - Peumus boldus Boldo del Chile    A boldonak semmi köze a mentához. A mentától eukaliptuszosabb, fásabb, kicsit fanyarabb ízű kiválóan frissítő gyógytea.

Latin neve Peumus boldus.

Chilében őshonos erős cserje, ami Európában is előfordul, de jobbár a botanikus kertek lakója. Ernyős sárgás virágai szépek, de mi kövér nagy leveleit hasznosítjuk, amelyek eltörve jellegzetes mentaillatot árasztanak.
Felöntve erős, frissítő menta, eukaliptusz illatú, az öntet íze némileg fanyarabb mint a mentáé, kellemesen, sokáig húzza össze a szánkat.  Az őshazában mate adalékként használják és híresen oldja a másnaposság tüneteit.

Azon túl, hogy tényleg finoman mentás és eukaliptuszos és kellemessé teszi a matét, amihez előszeretettel keverik, lényeges élettani hatása, hogy serkenti az epekiválasztást. Orvosi füstikével, rozmaringgal, vagy articsókával együtt  (mindegyik baromi keserű) erős máj és epe működés fokozó. Ez persze nem mindig jó, mondjuk egy epevezeték szűkületnél semmiképpen sem.
 

A boldo levele bőséges 2-4 % illékony vegyületek mellett a boldine nevű alkaloida otthona. Tartalmaz még 1,8-cineole (11-39%) és p-cymene (9-29%) (Bradley, 2006).egy toxikus vegyületet ez az ascaridole (16-38%), ami viszont csak nagy adagban nagyon nem ajánlatos és kevéssé oldódik vízben, ezért teaként, külső tinktúraként való használata egyáltalán nem veszélyes.

Etanol alapú boldo kivonatokkal viszont sem külső sem belső használatra nem ajánlatos próbálkozni, mert irritációt okozhat.

  Boldo del Chile   Boldo del Chile   Boldo del Chile   Boldo del Chile   Boldo del Chile   Boldo del Chile   Boldo del Chile  

A teautja herbateái tiszta, nagy hatóanyagtartalmú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.