Kosár
Az Ön kosara üres

Catuaba


  • Eredet: Paraguay
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használja a lehető leglágyabb, tisztított vizet, egy nagy csipetnyi  teát egy lábosban fél liter vízzel öntsön fel és főzze legalább 5 percig, hagyja lefedve állni további 10 percig, majd leszűrés után fogyassza el.


1 800.- Ft

Megveszem

Catuaba - Erythroxylum catuaba A.J.Silva . - Potencianövelő tea

amazon

Catuaba  

A catuaba név alatt különféle Dél-Amerikából származó potenciális potencianövelő gyógynövényeket szoktak bemutatni.

Igazából két növényt szabad catuabaként elfogadni; 

  • az Erythroxylum catuaba (A. J. Silva ex. Raym.-Hamet -1936), a kis catuaba, ami 2-4 méter magasra nő sárga-narancs színű virágokat hajt és nem igazén ehető kis sárga gyümölcsöket. Brazíliában ezt a fát hívják catuabának.
  • a Trichilia catigua (  A. Juss.), a "nagy catuaba" , ami 6-10 méter magasra is nő, krémszínű virágokkal (lásd lentebb), ezt Brazíliában "catiguának" hívják..

Mindkettőt használják catuabaként, ezeknek a növényeknek a kérge, gyökere és levele a brazil füvesemberek és herbaházak impotencia kezelésére és az idegrendszer erősítésére ajánlott afrodiziákum alapanyagai. Mindkettő az északkelet brazil amazóniai őserdő szülötte. 

A catuaba jótékony hatását a Tupi indiánok fedezték fel, jónéhány dal és közmondás utal a népi gyógyászatban közvetítettt tapasztalatra.

Egy régi indián közmondás szerint: "60 év alatt biztosan te vagy a gyerek apja, hatvan fölött viszont a catuaba". Azt mesélik, hogy 3-4 csésze elfogyasztása örömérzetet és erotikus álmokat produkál. 

A mi catuabánk igazi és tiszta forrásból származó termék, latin neve Erythroxylum catuaba A.J.Silva . és Észak Brazíliából importálják gyógyszerkönyvi minőségben. A fiatal fák kérgének belső héjazata adja a catuaba tea alapanyagát, ami Dél-Amerika legkeresettebb afrodiziákuma. Biztos keresnek azért mást is.


A catuaba az agy dopamin érzékenységét növeli, ezáltal - hát hogy is mondjuk - legyen szó fiatalokról, vagy  idősebbekről, a páciens gyorsabb lesz minden tekintetben, egyúttal az öröm érzet is kiteljesedettebbé válik. Egyebekben nem okoz fölösleges izgatottságot, de catuaba ivók szerint minden örömérzet - beleértve az étkezést, humort - mélyebben átéltté válik. Nem hit kérdése, mint ahogy komoly szaklapokban írnak érzéstelenítő és antibakteriális hatásáról, továbbbá a HIV vírus elleni lehetséges alkalmazásáról. 


Most látom csak, hogy öröm teának hívtam a Catuabát, ami mégiscsak jobb, mintha erekció serkentő keveréknek neveztem volna.. Most elmondom, hogy hat a Catuaba, értsd fehér, átlagosan táplált 87 Kg középkorú, mindenféle tekintetben elégedett férfi esetében.

Elkészíted a teát, 10-15 percig lassú tűzön főzöd, majd lefedve hagyod további 10 percig. Kiöntöd egy fehér csészébe, amiben narancsszínben ragyog, nem inkább vöröses narancsban. Gyönyörű, szinte megható szín, tele energiával. Ízesíteni fölösleges, vörös öntete és kellemes citrusos íze van, nem sok értelme van megváltoztatni finom, citrusos ízeit.

Várod, hogy mi történik, de nem történik semmi. Sem vacsora előtt, sem vacsora után. Aztán elalszol, felébredsz, kezdődik  a következő nap, el is feledkezel az egészről. Másnap délután munka után hazafelé tartasz, egy csinos  lány jön szembe az utcán. Megfordulsz. Röhejes vagy, de legalább megfordulsz. Egy utcával később középkorú, de határozottan csinos nő, majd még egy és te csak forgolódsz, ami egy idő után feltűnik neked is, a lányoknak is.

 Aztán a napi megpróbáltatások, konfliktusok, kihívások. Tegnap még gondnak tűnt, ma simán átsiklasz fölötte, bemégy, elintézed, és közben újra és újra bevillan, milyen jó, hogy itt vagy. Hogy máskor szenvedtél, nehéz volt, kevésnek érezted magad, most pedig meg se kottyan….   Örülsz az ittlétnek. A szexuális teljesítmény növekedéséről, vagy csökkenéséről nem szeretnék mesélni, ez amúgy is fizikai adottságoktól függ, de tény, hogy a catuaba ivás utáni 2-3 napban jelentősen megváltozott a gondviselési képességem.

Ez pedig jó. A 3. nap után némi űr következett, majd minden visszatért a régi kerékvágásba. Azóta sem ittam, eszembe se jutott, elég a tudat, hogy van itt egy nagy zsákkal. Használhatnám, ha akarnám, ez is egy potencianövelő helyzet.

Lassan ideje elgondolkodnunk a Catuaba fagyi létjogosultságán.


 A kereskedelemben előfordul és helytelenül a catuaba név alatt árulják a Juniperus brasiliensis, az Anemopaegma mirandumból készített termékeket is.

A Catuaba is a vörösfafélék Erythroxylum nemzetségébe tartozik, mint a kokacserje, de a catuaba hatóanyagai fő alkaloidái: a catuabine A, B és C, a yohimbin, olajok, gyanták, magnézium, gyantasavak, és zsírsavak.

 

További olvasnivaló itt >>>

Catuaba

Catuaba

Anemopaegma citrinum

catuaba az öröm virága

az öröm virága

A teautja herbateái nagy tisztaságú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozba zárt papírzacskóban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.