Kosár
Az Ön kosara üres

Édes osmanthus


 • Eredet: Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2019
 • Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csipetnyi (2 gramm) virágot és egy csipetnyi (3 gramm) saját teát.

  Készítsen a szokásos módon, visszahűtött, vagy forró vízzel egy 4-5 perces felöntést, majd még többször öntse fel.

  A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben. 


1 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható!

 

Édes osmanthus - Osmanthus fragrans

Édes osmanthus  

 Édes osmanthus, illatvirág (tautológia), de leginkább Osmanthus fragrans, egy a sok tucat osmanthus fajta közül, ami bokor, vagy kisebb fa méretű, ázsiai eredetű, de ma már dekoratív céllal a világon szinte mindenhol művelik, kecses, finom megjelenése és áthatóan édes illatú virága miatt. Amikor virágzik, illatával megtölti az utcákat, tereket. Megenni, meginni leginkább Keleten szokás, parfüm, lekvár, parfümizált víz és tea készül belőle. Ez a híres guì huā chá (桂花茶), ez leginkább valami nagyon jó tea (Camellia Sinensis), amit nagyon jó osmanthussal ízesítenek/illatosítanak. Az illatosítás a szokott módon és színvonalon történhet a következő (minőségi) fokozatokban:

 • mesterséges, vagy természetazonos aroma;
 • a tea mellé fektetett,a  teával vegyített és cserélt osmanthus, ami szó szerint átadja a teának ízét és illatát;
 • és a legjobb - maga az osmanthus virág, amit mindenki tetszése szerint kever saját teájához.

Ez mióta világ a világ, mindig egészségvédő, preventív gesztus volt, aminek csak kellemes mellékterméke, hogy a virág édes-érett barack illatú, a lényeg mindenképpen az, hogy az osmanthus (is) illóolajai és más összetevői révén antiszeptikus, antioxidáns hatású.

Felhasználásához elég egy csipetnyi (2 gramm) a virágból, egy csipetnyi (3 gramm) saját teánkból és a szokásos módon, visszahűtött, vagy forró vízzel többször felöntjük. Az íz is illat is jelentősen változik, átalakul a felöntések során. Az osmanthus mélyvörösre színezi az öntetet, mély finom, nem tolakodó illatú és nevéhez méltóan édes. 

Ha kisebb mennyiséget kér, jelezze levélben.

Édes osmanthus   Édes osmanthus  Édes osmanthus

Édes osmanthus

Osmanthus fragrans

Osmanthus fragrans

 

A teautja herbateái tiszta, nagy hatóanyagtartalmú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.