Kosár
Az Ön kosara üres

Gurmar - Gymnema sylvestre tea


  • Eredet: India
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: a szénhidrát felszívódását szabályozó gyógynövény
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi, 6-8 gramm teát.

    Készítsen egy 3 perces felöntést, majd még kétszer öntse fel.

    A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, a virágos herbateákat akár hűtőszekrényben. 


890.- Ft

Megveszem

gymnema sylvestre tea levél

Gurmar - Gymnema sylvestre, ausztrál tehénfű, Chi geng teng, Gemnema Melicida, Gimnema, Gur-Mar, Gurmar, Gurmarbooti, Gurmur, Gymnema sylvestre, Gymnéma, Gymnéma Sylvestre, Madhunashini, Merasingi, Meshasring, Meshashringi, csodanövény és még sok más néven ismert futónövény, aminek a leveleit használják Afrika és Ázsia trópusi területein. Fő hatóanyaga a magyarul nem elnevezett gimneimsav, ami körülbelül 50 fele arányban gátolja a monoszacharidok (főként a glükóz) felszívódását a bélhámjejtekben. Serkenti az inzulintermelést és a hasnyálmirigy sejtjeinek regenerálódását. Továbbiak a növényről itt.

A gymnemia sylvestre teája kb. fél-egy óra alatt fejti ki a hatását ezért étkezés előtt javasolt a fogyasztása.

A sós és a keserű íz megtartása mellett a nyelv ízlelőbimbóin elnyomja a glükóz érzékelését. 

Mindezek miatt hívják gurmárnak  (a cukor gyilkosa!!) és használják régóta a kínai medicinában és az ayurvédában túlsúly, és mindkét típusú cukorbetegség esetén.

gymnema silvestre tea levél

Gurmar - Gymnema sylvestre tea

Gurmar - Gymnema sylvestre tea

gymnema sylvestre tea levél

gymnema sylvestre tea levél

A teautja herbateái tiszta, nagy hatóanyagtartalmú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.