Kosár
Az Ön kosara üres

Indiai citromfű


  • Eredet: Paraguay
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen egy 4 perces felöntést, majd még kétszer öntse fel egyre hosszabban.

    A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben. 


990.- Ft

Megveszem

 

Indiai citromfű - Cymbopogon citratus

Cymbopogon citratus  

Tehát nem Melissa officinalis, ami itthon talán jobban ismert. Délkelet -Ázsiában széles körben használják, egyszerre haszonnövény és dekorációs elem. Hagyományosan gyulladások és láz kezelésére használták és persze elévülhetetlen érdemei vannak az ezoterikus aromaterápia sosem csillapodó népszerűségében. Gazdag illóollajokban (terpének, triterpének  - cymbopogon és cymbopogonol amit ugye magáról a citromfűről neveztek el - alkoholok, ketonok és aldehidek gazdag tárolóedénye.  illóolajainak jelentős az idegrendszerre gyakorolt hatása, nyugtat, segíti az elalvást, növeli az alvási időt, oldja a szorongást. Hmmm.

Illóolajait tea és olaj formájában érhetjük el, ez utóbbihoz mindenféle bonyolultnak tűnő berendezésre van szükség. Teaként hatásos szer megfázás és bakteriális fertőzés esetén. Ezen kívül vizelethajtó és görcsoldó szereknek is gyakori alkotóeleme.

Lágy és fűszeres, hosszú utóízű, frissítő és valóban nagyon nyugtató, relaxáló.

Migrén esetén a hagyományos, vagy speciális fejfájás elleni gyógyszerek mellett alkalmazva hatásosan oldja az émelygést, hányingert.   

Hagyományos kemoterápiák esetén nagyon hatásos görcsoldó émelygés, hányinger ellen.

Cymbopogon citratus   Cymbopogon citratus

Cymbopogon citratus

Cymbopogon citratus

A teautja herbateái tiszta, nagy hatóanyagtartalmú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.