teáskannától függően 4-8 gramm tea
75 C fok 1 perc
75 C fok 30 mp
80 C fok 1 perc
Asamiya 77. Kansai díjnyertes sencha.
A teaversenyek epicentrumának számító 77. Kansai teaverseny díjazott senchája Tatsuo Takeda 武田達生氏 kertjéből. Tatsuo Takedát korábban a 74. kiadáskor már nagydíjjal jutalmazták tevékenységéért, ez az elérhető legnagyobb elismerés. Amikor ezeknek a teáknak az első kortya az ajkaidhoz ér, nincs mit mondani.
Shigaraki város Asamiya kerülete és Koka város Kyoto prefektúra határán fekszenek. Asamiyát a hozzá közel fekvő Ujitól a magashegyinek számító klíma, és a Biwa tó ősének ásványokban gazdag üledékes talaja különbözteti meg. A Takeda Teakert és a Mitani Teakert egy mély völgyben húzódnak,a hatvanas évekig selyemhernyó tenyésztéssel foglalkoztak itt, majd egy mezőgazdasági Innovációs ösztönző program keretében váltottak át teára. Takeda Tatsuo megörökelte ezt a kertet, ahol ma 19 féle teát nevel, amiket sencha kabusecha és fekete tea formában dolgoz fel egy közeli szövetkezeti üzemben. A meredek hegyoldalakon nem lehetséges a gépi feldolgozás, ezért a művelés, és a legjobb teék esetében a szedés is kézzel történik "Tiszta frissítő illat, mintha csak most szedtük volna, ez az Asamiya tea különleges tulajdonsága," mondja Takeda.
ízgazdagság: ○○●○○○○ sütés
Umami: ○●○○○○○ Fanyarság