Kosár
Az Ön kosara üres

Bio Bancha Mandokoro


  • Eredet: Shiga, Japán
  • product.gyarto: Seiseido
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: frissen sütött, vegyszermentes bancha
  • Elkészítési mód:
    • főzze lefedve lassú tűzön 10 percig, hagyjaállni, majd szűrje le
    • Hagyományos módon öntse fel nagyobb kannában 100 fokos vízzel és 8 perc után szűrje le.
    • Készítse el sencha módra 100 fokos vízzel, 1-2 perces felöntésekkel
    • tegyen egy nagy kanál teát egy üvegbe, szűrt hideg vízzel egy éjszakára, majd másnap igya meg.

2 590.- Ft

Megveszem

prémium bio bancha

政所 熟成三年番茶 在来種

Mandokoro három éves érlelt eredeti helyi fajta (zairai) hirabancha (ひらばんちゃ)
Ez itt az elérhető legjobb minőségű bancha, elsősorban azért mert:
 
- Japán utolsó kis hagyományos teafalvában készítik Komaji Shiraki ültetvényén, Mandokoro falu Kawanishi körzetében, ugyanott, ahol a zairai teánkat nevelik. A mandokoroi ültetvényeken kis közösség sokszor önkéntes munkával működik.
- Az itteni ültetvények teái évszázadok óta hozzászoktak a kemény télhez, nagy hóhoz, energiájukat, ásványi anyagaikat télre a gyökerekben, és az alsó levelekben tárolják.
- a magas hozam fenntartása érdekében egy modern ültetvényen a teafákat 4-től legfeljebb 50, de inkább csak 30 éves korig használják, majd teljesen lecserélik őket. Mandokoroban ezzel szemben a hatalmas gyökérzetet fejlesztett teákat nyáron levágják, ami után új erőre kapva kihajt.
- a banchákkal szembeni legnagyobb kétség mindig a vegyszerek használata. Mivel régebbi leveleket szednek a teafákról, amennyiben a teát vegyszerekkel kezelik, ezek felhalmozódhatnak az öreg levelekben és a bancha esetében pont ezeket használjuk. Ebben az esetben teljesen vegyszermentes ültetvényről, hegyi teáról van szó.
- a "Taira banchát"  évente háromszor szedik és minden termesztő ezt a módszert követi, mert az ültetvény karbantartásának is fontos módszere és bevételt is hoz. Március végén szedik a tavaszi, júniusban a nyári, novemberben az őszi banchát. A gyártási módszer minden esetben ugyanaz. A tasakban tavasszal szedett három éves bancha van, ami a legjobb. Érett, kemény lapos leveleket nagy faládákban kb 30 percig gőzölnek, majd a szárdaraboktól leválogatva szárítják. A “Hirabancha” név a levelek lapos alakjára utal, ami akkor alakul ki, amikor a leveleket halomban szárítják.
 
A bancha tökéletes ásványianyag-pótló, tavaszi regeneráló, átmosó tea elenyésző koffeintartalommal.
 
Az eredeti ezüst színű csomag súlya 200 gramm.
A kimért teát aromatartó csomagolásban küldjük.

prémium bio mandokoro bancha

prémium bio mandokoro bancha

 

mandokoro bio bancha

 

mandokoro bio bancha

mandokoro bio bancha

 

mandokoro bio bancha

tea gyökérzet

mandokoro falu közösség

mandokoro tea