Kosár
Az Ön kosara üres

Koiguchi Sencha Manpukuzan


  • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Gőzölt japán zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Használjon 70 Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-i

    Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

    Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


8 890.- Ft

Megveszem

Koiguchi Sencha Manpukuzan - A 10.000 szerencse teája

Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
A koiguchi a senchák külön kasztja, különleges csoportja, ezek az ún. erős senchák. Részletes leírást erről a teáról itt talál. Most legyen elég annyi, hogy erős, szójához hasonló ízű és illatú, egészen különleges teákról van szó, valamiképpen minden senchák ősanyjáról. Ezeket a teákat utánozzák sok teavidéken a fukamushi - mélyen gőzölt - teákkal. Erejük viszonylagos, inkább az ízbe húzódik át, hatásuk kellemes ébrentató erő. Japánban férfias senchának is nevezik szemben az árnyékolt és  lágy senchákkal. A tea neve az Uji közelében emelkedő  Manpukuji hegyre és az ott ma is működő kínai kolostorra utal, ami a sencha feltalálásának színhelye volt a XVII-VIII. században.
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan
 
Marukyu-Koyamaen Sencha Manpukuzan