Kosár
Az Ön kosara üres

Genmaicha Takachiho


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Pirított rizzsel kevert gőzölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 95-100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gramm teát. 
  ​Készítsen 1 perces, majd egyre hosszabb felöntéseket.

  Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Megveszem

 

Genmaicha Takachiho - Visszatérő nap

Árnyékolt teával, kabusechával kevert pirított rizs tea.  A Takachiho megkísérel a hétköznapok közönséges teájából ínyencséget készíteni és  sikerül is neki.

marukyu-koyamaen genmaicha takachiho

;A japán mitológia nyári istennője  Amaterasu, miután testvére Susa - no -wo többször megsértette, egy Takachiho nevű, égi, mítikus helyen, egy barlangban rejtőzött el, sötétségbe borítva a világot. Állandó éjszaka uralkodott, és mindenünnen a miriád istenek jajveszékelése hallatszott. Végül az istenek sokasága tanácskozásra gyűlt össze egy kiszáradt folyómederben ( a hagyományos színjátékok helyén) és azon tanakodtak, hogyan csalogathatnák elő Amaterasut barlangjából. Végül úgy döntöttek, hogy misztériumjátékkal idézik meg a visszatérő napot. Először rengeteg kakast hordtak össze a színen a hajnalhasadást jelképezve,egy hatalmas fényesre csiszolt vas-tükör táblát készítettek, illetve 500 ékkövet összefűzve egy 3 méter hosszú fényesen ragyogó húrt feszítettek ki a színpad fölött. Két istenség egy szarvasbika kikészített bőrét és fejékét vette magára. A színpadot sakaki fákkal, annak ágaival és virágaival díszítették gazdagon (sakaki az isteni fa, olyasmi, mint a babér mifelénk), az ágak közé kék-fehér nikite zászlókat feszítettek, illetve akasztottak fel.

 

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.

Belépő a genmaicha világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

  marukyu-koyamaen genmaicha takachiho    kagura dance    Ezután Uzume istennő,  összekötözött szőlőindákkal  karjain és fején, az összegyűlt istenségek zajos, nevető tetszésnyilvánítása közepette fedetlen keblekkel, misztikus-erotikus táncot járt. Gyönyörű tánca és a közönség zajára  feltárult Takachiho lezárt barlagkapuja, kíváncsian és a tánctól elbűvölten előlépett Amaterasu és visszatért a nap, úgyis, mint új nap, úgyis, mint a meleg és a biztonság. Ez a tánc a japán mitológia egyik központi színjátéka, egyúttal a kagura, a shintoista japán táncszínház, mint ősi misztériumjáték születése.    kagura dance2     


                                  marukyu-koyamaen genmaicha takachiho     A Genmaicha Takachiho Koyamaen legjobb, kabusechából kevert genmaichája, olyan tea, amit Japánban is a legjobbak között tartanak számon. Egy közönséges tea különleges íze. Selymes, széles finom íz, a szokásosnál jobban pörkölt rizs pedig szinte gyöngyszerűen áttetsző, ugyanakkor mély tónusokat pakol a tea alá.
  marukyu-koyamaen genmaicha takachiho marukyu-koyamaen genmaicha takachiho