Kosár
Az Ön kosara üres

Bio genmaicha


 • Eredet: Yame, Kyushu Japán
 • product.gyarto: Hoshino Seichaen
 • Gyártási év: 2022
 • Jelleg: Pirított rizzsel kevert gőzölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

   organikus teák    Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.

  Használjon 95-100 Co-os lágy, tisztított vizet, előmelegített teáskészletet és kb. 7-8 gramm teát. Készítsen 1 perces, majd egyre hosszabb felöntéseket.

  Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.


3 890.- Ft

Megveszem

horaido teabolt teramachi

Tenmoku ran bio genmaicha 

 A genmaicha története szorosan kapcsolódik egy nagy vásárcsarnokban meghúzódó kis teabolt, az 1803-ban alapított Horaido teabolt történetéhez.  A bolt tulajdonosa Nagahiro Yasumori szerint a családja találta fel a genmaichát és kezdte árulni a XX. század első évtizedében.

A tea ötlete a japán teaszertartást megelőző étkezés a kaiseki menüsorának utolsó étele a yutou adta, ami lényegében egy egyszerű senchával együtt felszolgált főtt, de pirított rizs.

A genmaicha lényege, hogy a pirított rizs mellé olyan teát kevernek, ami önmagában nem állna meg a lábán, így viszont a pirított rizzsel jól kiegészítik egymást.

A legelterjedtebb genmaicha nagylevelű, olcsó nyári teával kawayanagival készül, de vannak kifinomultabb blendek is.  A Horaido boltban a rizshez kevert tea kariganét is tartalmaz.  

A közkeletű hiedelemmel ellentétben a pirított rizsnek nem kell kipattogott szemeket tartalmaznia, az pusztán esztétikai élmény.

 

Az itt kínált teánk biológiai művelésből származó, pirított rizzsel kevert sencha genmaicha, Yame Hoshino völgyéből.  Erőteljes, finom, nagyon frissítő íz.

horaido tea

  Tenmoku Ran Genmaicha japanese green tea  

genmaicha

genmaichaTenmoku Ran Genmaicha japanese green tea   

 

   

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.

Belépő a genmaicha világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.