Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya Saemidori fekete tea


  • Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: second flush japán fekete tea
  • Elkészítési mód:

    4-5 gramm tea 100 C fok  2 perc, többször


5 890.- Ft

Megveszem

prémium japán fekete tea saemidori日本茶の品種|さえみどり Tea variáns Saemidori

Saemidori second flush japán fekete tea

和紅茶 紗枝 さえみどり2022年

Japanese Black Tea Saemidori 2022

A Saemidori egy japán tea fajta (variáns), ami a magas minőség szinonimájává vált.

A Yabukita és az Asatsuyu keresztezésével hozták létre és 1991-ben jegyezték be.

A “Yabukita” egy jól kiegyensúlyozott karakter, az “Asatsuyutól” az erős és hosszú édes érzetet és umamit örökölte. Az aroma és íz frissítő, de némi kesernyéség, fanyarság ellenpontozza az édest és az umamit, összességében intenzív, de nem erős, inkább elegáns fajta.

Ez a variáns mutatta be a leggyorsabb fejlődést a japán teában. Rózsás illatú, nagy umami tartalmú, kifejezetten édes variáns, telt fülledt zöld, emiatt a shinchák legjobb bemutató teája. Még mindig csak a termúterület 3%-át foglalja el, de már ezzel is harmadik a Yabukita (75%) és a Yutaka-midori (5%) után. Főleg Kagoshimán , de Kyûshû más területein is termesztik, de megjelent már Kyôto környékén, ahol tencha, gyokuro, matcha gyártásához használják. Korán szedhető, de fagyérzékeny, ezért nem mindenhol talál helyet.

Ez a Saemidori variánssal termelt második szedésű fekete tea vegyszer és műtrágyamentes ültetvényről érkezett. Enyhén fermentált fekete tea, ami édes, fűszeres, testét és enyhe asztringens jegyeit jól lehet oltani tejjel.

和紅茶 紗枝 50g【さえみどり】2022年