Kosár
Az Ön kosara üres

Gyokuro Jinko Tamanoka


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: Árnyékolt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.

  Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on

  Eszközöket a jin tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


7 890.- Ft

Megveszem

 

Gyokuro Yinko Tamanoka 

  Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

A yin, (jin) vagy yinko a mecha teák egyik legérdekesebb tagja. Kicsomagolva nehéz megérteni, hogy mmit tartunk a kezünkben. Piciny, de meglepően egységes levelek, vagy levéldarabkák, mintha mindegyikőjüket kockára vágta volna valamilyen szorgalmas és precíz kéz. Ami azt illeti, pontosan ez történt. A gyokuro és a kabusecha gyártása során a sodrás közben megsérülő levéldarabok a tömegbe kerülnek, általában így törnek le a levelek csúcsai, egészen kis rügykezdemények és a levélerezettel, levélnyelekkel együtt kihulló darabok. A szárítás során aztán ezek a túl kis darabok, amik szinte biztosan erősebb, élesebb ízeket képviselnének kihullanak a rostán. Amit látunk, tulajdonképpen a gyokuro rosta szemnagyságának meghökkentően egységes képlete. A gyokuróba nem kell a levélszár, nem kell az erezet, nem kellenek a nagyobb kawayanagi levelek és íme, nem kell a levél vége, csúcsa sem.

Felöntve ezek a kis darabok nagy felülettel fordulnak a víz felé, ezért szinte kapkodni kell a kannát. A felöntés elsőre még lágyan finom, éretlen barack, másodszorra már mérges kerti törpe (ez az öntet látható képünkön). Felöntések számában csak a puerhek mérhetőek hozzá, tízig, nyugodtan számolhatunk. Íze minden, ami a gyokuróba nem kell, de azért benne ragadt némi édesség is. Fanyar, hegyes, erős, erőt adó, smaragdosan méregzöld esszencia.  Lágy teát is lehet belőle készíteni, de akkor két ember kell hozzá. Az egyik önti a forró vizet és teszi rá a fedőt, a másik pedig márt önti is le.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, hűtőszekrényben 5 Co-on! Legjobb  a vásárlást követő 4-5 hónapban. 

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen Yinko Tamanoka japán zöld tea

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a konacha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt

Belépő a jin világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.