Kosár
Az Ön kosara üres

Gabaron matcha


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Usucha, híg tea, porrá őrölt zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


10 900.- Ft

Megveszem

Gabaron matcha 

Gabaron matcha powdered green tea Marukyu-Koyamaen   A GABA (gamma-amino vajsav) az idegi ingerületátvitelben jelentős szerepet játszó aminosav. A feldolgozott zöld tea a GABA egyik természetes forrása.  A hatvanas években rájöttek, hogy bizonyos feldolgozási trükkökkel a tea GABA tartalma sokszorosára növelhető. Így születtek meg a GABA teák, amik ugyanúgy lehetnek, zöld, fekete, vagy oolong teák. A GABA teák felfedezéséről, hatásáról itt olvashat részletesen.   

gabaron matcha marukyu-koyamaen tea

Gabron matcha powdered green tea Marukyu-Koyamaen

   Az aminosavakat elsősorban, mint a fehérje molekulák építőköveit ismerjük, ezek mind α-aminosavak. A felépítés eltérései alapján β-, γ-, stb aminosavakat is ismerünk, ezek sokkal kevésbé fontos vegyületek. Lényeges viszont még az agy anyagcseréjének egyik eleme, a γ-aminovajsav (GABA) [4-aminobutánsav], valamint a vitamin hatású p-amino-benzoesav . A japán Növény és Teakutató Intézet jó harminc évvel ezelőtt fejlesztett ki egy módszert, amivel a teák  γ-aminovajsav tartalmát  természetes úton jelentősen fel lehet dúsítani. A módszert most a matchák gyártására is alkalmazta Marukyu-Koyamaen, ez a Gabaron matcha.   
 

A γ-aminovajsav hatása

   
A  γ-aminovajsav javítja az agyi vérkeringést, valamint az agyi erek oxigénfelvételét és a glükózfelhasználást, helyreállítja az agyi mikrocirkulációt, csökkenti az arteriolák fejfájást okozó görcseit. Növeli a vörösvértestek deformabilitását és javítja a kapilláris átjárhatóságot, továbbá a vizuális-motoros teljesítményeket, a koncentrációt igénylő fela­da­tok elvégzésére való képességet és az emlékezőképességet. A csökkent aktivitással, fáradékonysággal, a koncentrálóképesség gyengeségével járó állapotok normalizálásával az érzelmi hangulat javulását idézi elő. Ezzel együtt visszahat az egész test vérkeringésére, mert kiegyensúlyozza a vérnyomást, ami főleg magas vérnyomásban szenvedők esetén nagy áldás. Ezek a hatóanyagok egyébként a normál matchában is megtalálhatóak, de a Gabaron matchában értékük több, mint tízszeres, ami ráadásul megfelelően elkészített tea esetén hatékonyan fel is szívódik a szervezetben. Az γ-aminovajsav hatásmechanizmusát szemben sok ún csodaszer sosem publikált kutatási eredményeivel valóban tudományos keretek között vizsgálták, jónéhány, komoly publikáció közül itt olvasható egy, az alanyok természetesen fiatal patkányok voltak, de az aminovajsavat nem teában, hanem nyers szójababban kapták.     A gabaron matcha jó szívvel ajánlható, mint az idősek mindennapi egészségitala, a nagy munkahelyi stresszt elviselni kénytelen középkorúak hatékony egészségvédő szere.    gabaron matcha zöld tea elkészítés   Gabron matcha powdered green tea preparing Marukyu-Koyamaen   Ez a matcha nemcsak hatásában, de ízében és megjelenésében is jelentősen különbözik a hagyományos matcháktól. Porózusabb, kicsit zsírosabb, tömör tea. A gabaron matcha elkészítésekor kicsit gondosabban kell eljárnunk, mint egyébként, ne használjunk, 80 Co-nál melegebb vizet és lehetőleg igyuk étkezések közelében. Elkészítéséhez a szokásos matcha eszközökre van szükség, bambusz chasenre és egy, a szokásosnál kicsit nagyobb teáscsészére, mi itt a képeken egy kisméretű chawant használtunk. Szedjünk belőle két bambuszkanálnyit a csészénkbe, ez nagyjából egy kávéskanálnyi, kb 2-2,5 gramm teának felel meg. Készüljünk fel a teára, majd ha nyugodtak és koncentráltak vagyunk, öntsük fel legfeljebb 1 dl forró vízel. Rögtön fogjuk meg a pamacsot és határozott, de laza mozdulatokkal először kicsit kenjük szét a teát, majd W alakban mozogva a csészében verjük fel a teát. Az egész nem tart tovább 15-20 másodpercnél.  Az elkészült teát azonnal, krémesen, habosan igyuk meg.  

 Életleves, algás, intenzív zöld íz, bosszantó savasság nélkül, sok édes mellékízzel. Ezeket a GABA teákat nem az ízéért készítik és nem is fog versenybeszállni egyik koichával sem, de sokadszorra is nehezen  megfejthető ízű, állagú levestea.    Gabron matcha powdered green tea Marukyu-Koyamaen   Gabron matcha powdered green tea Marukyu-Koyamaen

Ősleves

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét),  usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                                                                                             Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat.

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>