Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Hagyományos árnyékolású, organikus művelésből származó matcha a Hoshino teakertből.
Hoshino Seichaen jelentős matcha gyártó, Marukyu-Koyamaen mellett a másik top matcha gyártó Japánban. Tucatnyi matchát gyárt, köztük többet a világ legjobb teái között jegyeznek. A nyugati vevők nem részesülhetnek korlátlanul ennek előnyeiből, mert a gyártó nem engedi ezeknek a matcháknak a bemutatását a nyugati piacon. Most kivételként csak nálunk minden Hoshino teát megkóstolnak, a következő hónapokban mindegyik sorra kerül.
Ez a matcha Hoshinotsuyu, azaz "csillag harmat" nevű tea usuchaként és koichaként is elkészíthető.
A Koyamaen teák közül talán a Yugenhez hasonlít, de nem igazán szerencsés összehasonlítani a két teljesen külön világot jelentő gyártó teáit. Gyümölcsösebb, kevésbé reszelős.