Kosár
Az Ön kosara üres

Koffeinmentes matcha


  • Eredet: Uji Japán
  • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: alacsony koffeintartalmú matcha
  • Elkészítési mód:
    • Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

      A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

      Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

      Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>

    •  

10 900.- Ft

Megveszem

marukyu koyamaen japán matcha

Mielőtt megtévesztéssel vádolnának: teljesen koffeinmentes tea és kávé nem létezik. Különféle módszerek léteznek a koffeintartalmú növények koffeintartalmának kivonására, a kémiai módszerek érthető módon nem túl bizalomgerjesztőek, ám elfogadottak.  A tea esetében szerencsére a koffein olyan alkotórésze a teának, ami az első felöntések során nagyrészt kioldódik. Innen az ötlet az alacsony koffeintartalmú tea előállításáre.  A csak rügy árnyékolt leveleket feldolgozás közben hideg vízzel többször átmossák, így a koffein jelenetős része, több, mint 80 %-a kioldódik, miközben az értékes polifenol frakció, ezen belül az ECGC jórészt érintetlen marad.  Ezután a leveleket szárítják, osztályozzák, majd a már ismert módon gránitmalomban megőrlik. Olyan matcha tehát, amit fogyaszthatnak a terhes és szoptató anyukák, vagy magas vérnyomásban szenvedők.  Ráadásul a tea theanin tartalma miatt az érfalakat ellazítja, ami kellemes közérzetet biztosít.

A tea usucha és koicha formában is elkészíthető.

 

alacsony koffeintartalmú matcha

alacsony koffein matcha