Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Isuzu


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Alkalmas usucha (híg tea) elkészítésére
 • Elkészítési mód:

  2Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


7 900.- Ft

Megveszem

Matcha Isuzu - Ötven harangkondulás

marukyu-koyamaen matcha isuzu powdered green tea

 Az Isuzu Matcha csupán alulról a második a 10 Marukyu Koyamaen matcha sorában, az árát tekintve tehát kifejezetten olcsó, hétköznapi tea. Neve kétértelmű, egyrészt: "tizenöt harang", másrészt, "ötven csepp". Az ötven harang arra a zen történetre utal, ami szerint egy zen szerzetes egy harang zúgására koncentrálva, az ötvenedik harangszóra nyerte el a megvilágosodást. Másrészt az ötven csepp a tea anyagszerűségére, egyszersmind anyagi egyszerűségére utal.

 Ha kíváncsi egy teagyártóra, kóstolja meg a legolcsóbb, legegyszerűbb teáit, tudni fogja majd azt is, hogy mennyit ér a többi, drágább terméke. Az Isuzu kesernyés, éles, frissítő vonal. Kezdő matchának  talán jobb, mint a koicha-szerű Yugen, de hosszú utóíze ellenére nem képes annak a mélységét adni. Aki egy-két matcha elfogyasztása után továbbra is kíváncsi és nyitott marad, az lapozzon tovább a Seijou no Shirora.  A három alsó matchának (Aoarashi, Isuzu, Chigi no Shiro) közös tulajdonsága, hogy a repülőről levéve a legfinomabb. Lényegük az örömmel teli frissesség.

marukyu-koyamaen matcha isuzu powdered green tea   marukyu-koyamaen matcha isuzu powdered green tea   marukyu-koyamaen matcha isuzu powdered green tea   marukyu-koyamaen matcha isuzu powdered green tea  

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), usucha híg teához 1-2 gramm teát.                                                                                                               Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>

     

 

Matcha Isuzu - Ötven harangkondulás

Matcha Isuzu, Marukyu-Koyamaen tea

               

Matcha Isuzu, marukyu-koyamaen

100 grammos doboz