Kosár
Az Ön kosara üres

Matcha Kiun


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2022
 • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>

   


7 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Matcha Kiun - Vidám felhők

Matcha Kiun

Daisoso Hounsai

A matcha Kiun Daisosho Hounsai, az Urasenke Teaiskola 1923-ban született XV. nagymestere ajánlásával gyártott, koicha készítésére alkalmas matcha. Nagyon izgalmas, lendületes tea, a Zuisen no Shiro és az Unkaku mellett nagyon jó ár/érték arányú tea. Bizonyos értelemben mindannyian, Önök is, mki is Daisosho Hounsainak köszönhetjük, hogy matchűval foglalkozó oldalt nézegetnek.  Elévülhetetlen érdemei vannak az Urasenke Nyugat felé történő nyitásában . Személyes karizmája és filozófiája nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a tea iránti érdeklődés tartalma és minősége megváltozzon a világban. Legalul a 95. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen látható teakészítés közben.

“Kezeben egy csésze teát tartok. Zöld színében az egész természet megnyilvánul számomra. Ha behunyom a szemem, zöld hegyeket látok, tiszta víz csobogását érzem. Egyedül ülök, csendben, teát iszom és érzem, ahogy részemmé válik. Ha megosztom ezt a teát másokkal ők is ennek a tea által közvetített természetnek a részeié válnak. Épp ez, hogy mások társaságában leljük meg saját magunk nyugalmát, ez a paradoxon a Tea Útja”. 

Matcha Kiun Marukyu-Koyamaen thicck tea

Matcha Kiun Marukyu-Koyamaen thicck tea

Daisoso

 

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                      

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>