Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya sencha Furo


  • Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
  • product.gyarto: Seiseido
  • Gyártási év: 2022
  • Jelleg: Prémium japán zöld tea
  • Elkészítési mód:

    70-80 fok 1 perc


8 490.- Ft

Megveszem

asamiya tea mandokoro

Asamiya Sencha Furo - Öröklét

sencha furo

Ezt a teát Okuyamában, Kamiasamiya körzetben, Shigaraki város közelében, Shiga déli részén termelik. Teljesen kézzel művelt és szedett,a tökéletesség felé tartó tea. Enyhe édesség, csodás illat, izgalmas tea kreatív embereknek.

Koku ○○ ● ○○○○ frissítő
umami ○○○ ● ○○○ fanyar

A tea természetesen illatos, virágok, frissesség.  Az öntet tiszta, a korty teljes és frissítő, nem agresszív, az utóíz elképesztő.


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

 

nakagawa seisei do teaház

asamiya sencha furo

 

asamiya sencha furo

asamiya sencha furo

 

 

nakagawa seisei do teaház

nakagawa seisei do teaház

nakagawa seisei do teaház

 

 

asamiya sencha furo