Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya Sencha Zairai


 • Eredet: Shiga, Japán
 • product.gyarto: Hattori Tea Shizuoka
 • Gyártási év: 2021
 • Jelleg: japán sencha vad teafákról
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát.   Első felöntés 1 perc, második felöntés 30 mp, majd használjon egyre hosszabb, egyre forróbb felöntéseket.

  Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

  Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


3 890.- Ft

Megveszem

tavaszi édesség asamiya japán tea

Ennek a teának a szülőföldjét ezen az oldalon mutattuk be részletesebben. Az Asamiya tea Japán öt nagy teájának egyike (Yame, Uji, Kawane és Saitama mellett) Kyoto és Shiga határán 450-550 méter magasan fekszik A vidék teaültetvényeinek nagy része organikus, vegyszermentes, mikroklímája kitűnő a teatermesztéshez, mert meleg, de este hűvös, és alapvetően párás, ködös. A tea hírneve nagy, ezért előszeretettel hamisítják.  A hírnév nagy, de a termőterület kicsi, ezért a hozzáértőkön kívül kevesen ismerik, sőt hagyományosan Ujihoz, Ujitawarához, Wazukához szokták csapni a végeredményben nem túl messze fekvő Asamiyát. A legrégebbi japán tea emlékműve Otsu faluban van.

A tea ún. zairai fajta, ez valami olyasmi, mint a vad tea, de ez így félrevezető. Japánban 1000 éve termesztenek teát, vannak is elvadult elhagyott ültetvények, de a zairai nem ezekre vonatkozik.  A tea ültetvények túlnyomó többsége nemesített fajtákkal dolgozik, a meghatározott fajtát hajtatással szaporítják, így garantálják a genetikai azonosságot.  A zairai ellenben egy adott ökológiai helyszínen magról szaporított fajtát jelent, ami így genetikailag változhat. Ez például olyan kellemetlen körülményekhez vezethet, hogy egy ültetvény különféle fái, sorai egymástól eltérő időben érnek meg szedésre.  Ezért a zairai tea külleme sosem tökéletes, hanem egyenetlen, egyszerre nagy és kis, rügyes levelekből áll ezért értelemszerűen az aroma összetétele is más és más lesz.

Ez a tea egy asamiyai ültetvény vad inhomogén bokrairól származik és különcségével együtt jól jellemzi ezt a kiváló teatermő területet. Citrusos, friss, mégis mély íz, hosszú utóízzel.

tavaszi édesség asamiya japán teatavaszi édesség asamiya japán tea

tavaszi édesség asamiya japán tea