Kosár
Az Ön kosara üres

Jóhen Tenmoku organikus sencha


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Harimaen
 • Gyártási év: 2019
 • Jelleg: Prémium, gőzölt organikus zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Organikus BIO teák organikus teák    Felbontás után gondosan lezárva tartsa 5 Co-on.

  Használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.

  Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


7 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Jóhen Tenmoku organikus sencha 

Organikus BIO teák organikus teák 

Jóhen tenmoku organikus sencha

Koyamaen, Harimaen, az Ujiban dolgozó tea termelőknek kertjeik vannak, erre utal nevükben az "-en" végződés. Koyamaen a "Kicsiny Hegy kertje", Harimaen egy Kobe melletti településre utaló név és annak a kertje, stb, stb. Ujitawara ezeknek a cégeknek a sencha termesztő és termelő központja. Ogurában van a gyokuro és matcha termelés, kicsit északabbra, Kyoto felé a kabusecha kertek.

A lényeg, hogy olyan teát kínálunk itt, ami minden részletében vegyszermentes, organikus, BIO termesztésből származik, Yabukita és Komakage fajták felhasználásával. Ezek az ültetvények immár fél évszázada teljesen tiszta, vegyszermentes teák.  

A tea teljesen más karakter, mint az eddig kóstoltak, selymes, édes illatú, finom, de nagyon erős, átható, tiszta. Fémes lávaként folyik egybe édes és keserű. Ember legyen a talpán, aki nyugati fogyasztóként ezen a teán ismerkedik meg a senchákkal. A Koyamaen teák közül talán a Horai kategóriájába esik. A gyártó Harimaen teái sokkal kevésbé kifinomultak, mint a Koyamaen, vagy Hoshino teák.  Nagy erényük a teljesen vegyszer és műtrágyamentes, tiszta ültetvény, ami erőteljes, gazdag, ugyanakkor fésületlen teákat produkál.   Ez egy jó tea.

A tea neve  (Johen tenmoku 曜変天目 Csillagos égbolt) a kerámiaművészet talán legmagasabb fokú mázára és stílusára utal, ami a Song dinasztiából ered.  Az ezredfordulón négy  művész volt képes a világon olajfoltos tenmoku máz készítésére. Ma sincsenek többen, mint egy tucat. A Juteki tenmoku molekuláris szerkezetét csak 2005-ben sikerült megfejteni és még mindig nagyon nehéz előállítani.

 A termelő nem kerít ennek ekkora feneket valójában Gokujou sencha néven nevezi, ami az ültetvény legmagasabb minőségű teáját jelenti.  Ebből a fokozatból itt például 400 kg a teljes évi termés.

A teákat hűtve tároljuk.
 

Jóhen tenmoku organikus senchaJóhen tenmoku organikus sencha  

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt

Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

  Koyamaen,Harimaen, az Ujiban dolgozó tea termelőknek kertjeik vannak, erre utal nevükben az en végződés. Koyamaen a "Kicsiny Hegy kertje", Harimaen egy Kobe melletti településre utaló név és annak a kertje, stb.stb. Ujitawara ezeknek a cégeknek a sencha termesztő és termelő központja. Ogurában van a gyokuro és matcha termelés, kicsit északabbra, Kyoto felé a kabusecha kertek.  A lényeg, hogy olyan teát kínálunk itt, ami minden részletében vegyszermentes, organikus, BIO termesztésből származik, Yabukita és Komakage fajták felhasználásával. Ezek az ültetvények immár fél évszázada teljesen tiszta, vegyszermentes teák.  A tea teljesen más karakter, mint az eddig kóstoltak, selymes, édes illatú, finom, de nagyon erős, átható, tisztasága szinte átszeli a testet. Fémes lávaként folyik egybe édes és keserű. Ember legyen a talpán, aki nyugati fogyasztóként ezen a teán ismerkedik meg a senchákkal. A Koyamaen teák közül a Horai kategóriájába esik. A tea neve (Johen tenmoku 曜変天目 Csillagos égbolt) a kerámiaművészet talán legmagasabb fokú mázára és stílusára utal, ami a Song dinasztiából ered. Az ezredfordulón négy művész volt képes a világon olajfoltos tenmoku máz készítésére, ma sincsenek többen, mint egy tucat. Juteki tenmoku molekuláris szerkezetét csak 2005-ben sikerült megfejteni és még mindig nagyon nehéz előállítani.   A termelő nem kerít ennek ekkora feneket valójában Gokujou sencha néven nevezi, ami az ültetvény legmagasabb minőségű teáját jelenti. Ebből a fokozatból itt példaául 400 kg a teljes évi termés. Cégünk a BIO teák értékesítését minőségbiztosítási rendszerhez csatlakozva végzi. A teákat hűtve tároljuk. Természetesen bármilyen kiszerelésben kérhető, jelezze ezt külön levélben.   Johen tenmoku bio sencha   Johen tenmoku bio sencha   Johen tenmoku bio sencha   Johen tenmoku bio sencha   Johen tenmoku bio sencha