Kosár
Az Ön kosara üres

Asamiya Sencha Manyo


 • Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
 • product.gyarto: Seiseido
 • Gyártási év: 2024
 • Jelleg: Különleges minőségű gőzölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Használjon 75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.

  Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

  Eszközöket a shincha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.


7 490.- Ft

Megveszem

asamiya tea

sencha Manyo

 

特上煎茶 万葉 Special Sencha Manyo

Tökéletes egyensúly a frissítő íz és a lágy édesség között. A száj boltozatán bomlik ki sok friss, üdítő virággal.  Hosszú utóíz.

Tipikus Omi Tsuchiyama tea.  Ez az Omi tea egyik termőterülete, részleteket lásd itt.

Minden Asamiya teára jellemző, hogy elegáns letisztult, végeredményben sokkal finomabb, mint a már megszokott és szeretett többi japán tea. Ez a finomság megfelelő befogadóközeget is kíván.  Eddig az volt finom, ami  erősen, harsányan, akár sűrűn meg tudta mutatni, mi az a sencha, mostantól át kell hangolni magunkat. 

Koku ○○○ ● ○○○ frissítő íz

Umami ○○ ● ○○○○ fanyar

A tea neve a Man'yōshūra hivatkozik,  (万葉集, szó szerinti fordításban "Tízezer levél gyűjteménye"), ami a legrégebbi japán waka költészeti antológia 759-ből a Nara korszakból. A Man'yōshū  20 kötetben 4,500 waka verset tartalmaz három műfajban:"Zoka", úti és ünnepi dalok; "Somonka", szerelmes énekek és "Banka" gyászdalok.

A verseket arisztokraták, császárok, hivatalnokok, katonák, parasztok, írták, 2100 vers szerzője ismeretlen.

 

asamiya sencha manyo

asamiya sencha manyo

asamiya sencha manyo

asamiya sencha manyo


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

 • Asamiya,
 • Omi Tsuchiyama
 • és Mandokoro.

Várhatóan a teljes termékpalettát bemutatjuk különös tekintettel az itt fő terméknek számító banchára. Mivel már kóstoltunk innen csúcsteákat, most pont a közepébe vágunk, ha az jó, akkor minden jó lesz.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

nakagawa seisei do teaház

 

 

 

nakagawa seisei do teaház

nakagawa seisei do teaház

nakagawa seisei do teaház